Antena 3 CNN Actualitate Locale Tragedie în judeţul Timiş! Un bărbat şi o femeie au murit înecaţi, sub ochii celor doi copii

Tragedie în judeţul Timiş! Un bărbat şi o femeie au murit înecaţi, sub ochii celor doi copii

Un bărbat şi o femeie care au intrat la scăldat în apele râului Timiș, au fost găsiți fără viață de către scafandrii. Tragedia a avut loc în apropiere de localitatea Coşteiu. Cei doi avea doi copii, respectiv de 10 ani şi 11 ani.

Tragedie în judeţul Timiş! Un bărbat şi o femeie au murit înecaţi, sub ochii celor doi copii
Sursa foto: lugojinfo.ro
de Andreea Borboros    |    26 Iun 2022   •   17:35

Astăzi, în jurul orei 14:00, polițiștii municipiului Lugoj au fost sesizați prin apel SNUAU 112 cu privire la faptul că în localitatea Coșteiu din județul Timiș, un bărbat și o femeie ar fi intrat în râul Timiș, fără a mai ieși la suprafață. 

Ajunși la fața locului polițiștii au constatat că cele sesizate se confirmă, din primele informații si în urma verificărilor efectuate reieșind că un bărbat de 39 de ani și o femeie se 34 de ani ar fi intrat în apele râului Timiș pentru a se răcori și nu au mai ieșit la mal.

La fața locului au fost prezente multe echipaje de poliție, pompieri, scafandrii, 2 ambulante și un elicopter SMURD, fiind efectuate căutări în vederea găsirii celor 2 persoane.

Barbatul si femeia de loc din Tipari erau însoţiţi de câţiva prieteni, dar şi de mai mulţi copii cu care au ieşit la grătar, potrivit lugojinfo.ro

"În urma activităților de căutare desfășurate, scafandrii au găsit trupurile celor două persoane în proximitatea locului unde au intrat în apă. Din nefericire, acestea nu prezintă semne vitale. A fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă", au transmis, duminică după-masă, reprezentanții IPJ Timiș.

Cei doi nu sunt căsătoriți cu acte. Au împreună doi copii, unul de 10 ani unul de 11 ani. Prima dată a intrat tatăl în apă, apoi mama.

Copiii nu ştiu nici ei sa înoate dar ei au rămsas pe margine cu o altă rudă (unchiul). Când părinții nu au ieşit, ruda a sunat la 112. 

Ambii au fost scoși morţi din apă. 

Pentru că părinții au murit sub ochii copiilor, minorii vor avea parte de psiholog specializat.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Pompierii de la ISU Timiș le recomandă cetățenilor să respecte câteva măsuri pentru a preveni riscul de înec, și anume:

  • Scăldați-vă doar în locurile special amenajate în acest sens;
  • Dacă nu știți să înotați foarte bine, nu vă aventurați departe de mal;
  • Nu vă scăldați în râuri, lacuri, canale de irigații sau alte cursuri de apă, unde malurile sunt abrupte, curenții sunt foarte puternici, albiile nămoloase sau pline cu plante, pietre, crengi și trunchiuri de copaci;
  • Respectați întotdeauna recomandările administratorului locului de agrement în care vă aflați și folosiți de fiecare dată echipamentul de protecție furnizat de acesta;
  • Părinții să-și supravegheze atent copiii și să nu-i lase niciodată singuri în apă;
  • Este indicat ca autoritățile publice locale și operatorii economici care administrează sau au pe raza teritorială cursuri de apă sau alte suprafețe de apă, ce pot prezenta pericol de înec, să identifice aceste locuri și să semnaleze acest pericol prin instalarea unor panouri de avertizare.

 

×
Subiecte în articol: tragedie râul Timiş
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close