Antena 3 CNN Actualitate Locale Tramvaiele noi de la Iași nu pot fi folosite. Peroanele sunt prea lungi și prea înalte

Tramvaiele noi de la Iași nu pot fi folosite. Peroanele sunt prea lungi și prea înalte

Cele două tramvaie noi achiziționate în Iași nu pot fi folosite. Peroanele din stațiile de tramvai nu corespund cu noile mijloace de transport în comun, fiind prea lungi și prea înalte și nepermițând accesul accesul persoanelor cu dizabilități și mobilitate redusă.  

Tramvaiele noi de la Iași nu pot fi folosite. Peroanele sunt prea lungi și prea înalte
Sursa foto: Facebook / Mihai Chirică
de Andreea Ştefan    |    04 Aug 2021   •   18:24

Tramvaiele PESA, achiziționate din Polonia de către Primăria Municipiului Iași, nu au acces în stațiile de transport în comun, care sunt prea înalte și prea lungi.

Până când se vor putea realiza modificările vor mai trece cel puțin două săptămâni, timp în care circulația tramvaielor noi va fi imposibilă.

Peroanele din stațiile Companiei de Transport Public (CTP) au fost alungite, dar și înălțate, în mai multe zone din Iași, pentru a facilita accesul mai multor călători.

Reprezentanții companiei de transport public spun că tramvaiele vor fi puse în circulație doar după finalizarea lucrărilor de reabilitare a peroanelor. 

CTP anunță că, în cazul în care condițiile meteorologice vor permite efectuarea lucrărilor pentru cele 16 peroane, acestea vor fi adaptate normelor europene și vor îndeplini condițiile pentru a permite acessul facil al calatorilor.

”Trebuie pregătiți unii pași pentru instruirea oamenilor, pentru mentenanță și alte chestiuni. Nu sunt alte probleme. Totul ține de măsurători. Sunt tramvaie cu podea joasă, sunt mai late și trebuie să ne adaptăm. Stațiile au fost făcute pentru tramvaiele care circulă acum în oraș. Noi măsurăm peroanele pentru a le aduce la noile standarde. Acum facem o evaluare și, unde măsurătorile cer, se vor adapta pentru noile tramvaie”, a declarat Cristian Stoica, directorul CTP Iași.

×
Subiecte în articol: tramvaie noi Iași
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close