Antena 3 CNN Actualitate Locale Transport gratuit pentru elevii navetiști. Anunțul șefului Inspectoratului Școlar Județean

Transport gratuit pentru elevii navetiști. Anunțul șefului Inspectoratului Școlar Județean

Șeful Inspectoratului Școlar Constanța a anunțat data în care transportatorii vor începe să emită abonamentele gratuite pentru elevii navetiști.

Transport gratuit pentru elevii navetiști. Anunțul șefului Inspectoratului Școlar Județean
Sursa foto: Profimedia
de Redacția Antena 3 CNN    |    04 Oct 2023   •   20:14

Potrivit șefului ISJ Constanța, luni, 9 octombrie, la o lună de la începerea anului școlar, transportatorii vor emite abonamentele gratuite pentru elevii navetiști.

În cadrul întâlnirii de miercuri, desfășurată între reprezentanți ai transportatorilor, ai consiliului județean și ai inspectoratului școlar, transportatorii din județ au fost asigurați că își vor recupera banii pentru abonamentele elevilor.

“Transportatorii aveau temeri că nu vor primi banii înapoi pe abonamentele eliberate gratuit pentru elevi, dar i-am asigurat că suntem buni-platnici, și noi și Ministerul, și le-am dat exemplul burselor. Nu a existat niciodată o situație în care să nu fie bani pentru burse“, a spus Sorin Mihai.

Șeful ISJ Constanța a mai adăugat că transportatorii care nu eliberează abonamentele gratuite vor fi sancționați.

Citește și: "Tu ştii ce are copilul tău în ghiozdan? Deschide ochii şi verifică" | Poliţia Română, apel la părinţi, elevi şi cadre didactice pentru siguranţa şcolară

“Acum s-au lămurit că riscă sancțiuni dacă nu eliberează abonamente gratuite, au promis că o vor face de luni, săptămâna viitoare.

Nu au altă variantă decât de a respecta legea. Ei au tarife diferite, și în funcție de un anumit interval orar. Le-am spus să elibereze abonamentele și să le explice elevilor de ce tip de abonament au nevoie, indiferent de cost”, a spus Sorin Mihai, pentru edupedu.ro.

Operatorii de transport au obligația de a elibera lunar elevilor titluri de transport individuale, fără a solicita contravaloarea acestora. Titlurile de transport au înscrise distanța pentru care sunt valabile și valoarea acestora.

Operatorii de transport au obligația de a transmite conducătorilor auto de pe fiecare mijloc de transport lista elevilor care se deplasează pe ruta respectivă, cu menționarea stației de urcare, respectiv coborâre.

Ulterior, transportatorii vor primi banii înapoi de la stat pentru abonamentele eliberate gratuit pentru elevi.

×
Subiecte în articol: transport elevi Constanța
Parteneri
ANM anunţă prognoza meteo pentru Săptămâna Mare
x close