Antena 3 CNN Actualitate Locale Transportul public din Galaţi, paralizat de un protest spontan

Transportul public din Galaţi, paralizat de un protest spontan

Protest spontan la societatea locală de transport în comun din Galaţi, vineri dimineaţa. Şoferii de pe autobuze și troleibuze nu au mai ieșit în trafic. La fel și vatmanii. Au plecat doar cursele convenție pentru combinat.

Transportul public din Galaţi, paralizat de un protest spontan
de Gabi Vlad    |    05 Noi 2021   •   09:38

Luni, 1 noiembrie, salariaţii Transurb au mai organizat un protest spontan, când au cerut plata la timp a orelor suplimentare și condiții decente de muncă.

Şoferii de pe autobuze şi troleibuze au refuzat să iasă în trafic astăzi, la prima ora a dimineţii.

Conducerea societăţii propune pentru încetarea grevei o serie de măsuri, cum ar fi majorarea salariului de bază cu rata inflaţiei.

"Sunt aproape 400 de oameni care sunt adunaţi la autobaza principală unde se află garate toate mijloacele de transport, la sediul societăţii. Ei au mai multe revendicări (...) Conducerea le propune ca începând cu 1 decemrbie să le acorde o majorare la salariu de 2.63, rata inflaţiei. În ceea ce priveşte orele suplimentare şi reducerea de personal din weekend, pe data de 11 va fi o şedinţă a consiliului de administraţie pentru a se vedea ce măsuri se vor lua. Oamenii aşteaptă aici în curte. Se vor desprinde din grupul lor câţiva reprezentanţi care vor intra în clădirea administrativă şi vom vedea dacă se acceptă sau nu propunerea administraţiei", a transmis Gabi Vlad, corespondent Antena 3.

În plus au fost nemulțumiți și controlorii, care au fost anunțați ca nu vor mai lucra sâmbetele și duminicile ceea ce înseamnă că nu mai iau aceste sporuri.

"Am cerut respectarea contractului colectiv de muncă. Mi se invocă o grămadă de legi. E o singură lege şi un sigur articol, care spune că nu pot fi făcute măriri salariale dacă sunt pierderi/datorii. S-a aprobat neplata orelor suplimentare decât după acea perioadă de 90 de zile, prevăzute de noua lege. Și tăierea sâmbetelor și duminicilor a unei părți a salariaților. E vorba de controli", a spus unul dintre şoferi.

"Protest spontan în această dimineață la autobaza şi la depoul TRANSURB. Șoferii și vatmanii au decis să nu mai iasă pe traseu. Ne cerem scuze călătorilor pentru acest incident", este anunţul postat pe pagina publică a companiei de transport în comun.

În tot acest timp, în oraş, gălăţenii aşteptau în zadar în staţii. La aflarea veştii a început o adevarătă goană dupa taxiuri.

Mulţi dintre cei care trebuiau să ajungă la muncă au întârziat şi pentru că au folosit masinile persoanele. S-au format cozi la semafoare şi în intersecţii, circulându-se bară la bară.
 

05.11.2021 Protest spontan în această dimineață la autobaza si la depoul TRANSURB. Șoferii și vatmanii au decis să nu mai iasă pe traseu. Ne cerem scuze călătorilor pentru acest incident.

Posted by Transurb Galați on Thursday, 4 November 2021

×
Subiecte în articol: protest Galați Transurb
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close