Antena 3 CNN Actualitate Locale Tranzacții cu etnobotanice în fața bisericii! Patru tineri au fost reținuți

Tranzacții cu etnobotanice în fața bisericii! Patru tineri au fost reținuți

Tranzacții cu etnobotanice în fața bisericii! Patru tineri au fost reținuți
30 Mai 2017   •   09:34

Patru tineri din Zalău cu vârste cuprinse între 16 şi 20 de ani se ocupă, de circa un an, cu comercializarea de produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, potrivit adevarul.ro.

Pentru destructurarea grupării, oamenii legii au organizat un flagrant în cartierul Dumbrava Nord, în urma căruia, unul dintre tineri, în vârstă de 19 ani, a fost prins în timp ce vindea astfel de substanţe către doi clienţi. Asupra bărbatului au fost găsite patru plicuri a câte un gram, care erau comercializate cu 30 de lei bucata, pentru ca în urma percheziţiilor domiciliare, anchetatorii să descopere alte 44 de plicuri cu etnobotanice.

„Au fost făcute patru percheziţii domiciliare, atât la liderul grupului infracţional, cât şi la alţi trei inculpaţi pe care i-am identificat ca fiind implicaţi în aceste activităţi. Doi dintre ei au 16, respectiv 17 ani, şi sunt elevi la un liceu din municipiu", a precizat procurorul DIICOT Sălaj Dan Buduşan.

O parte dintre tranzacţii se desfăşurau chiar în apropierea unei biserici din oraş, dar şi lângă supermarket, în zona centrală ori în diferite cartiere.

„Există clienţi care au la activ chiar şi 100 de tranzacţii, ştiut fiind că etnobotanicele creează dependenţă", mai spune procurorul DIICOT Sălaj.

Cei patru au fost reţinuţi pentru 24 de ore, iar marți vor fi aduşi în faţa judecătorilor Tribunalului Sălaj, doi dintre ei, cu propunere de arestare preventivă, iar cei doi minori, cu propunere de arest la domiciliu. Cercetările continuă pentru identificarea tuturor consumatorilor.

×
Subiecte în articol: tranzactii etnobotanice tineri retinuti
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close