Antena 3 CNN Actualitate Locale Trei bărci în care se aflau 21 de oameni s-au răsturnat pe râul Jiu | Un tânăr şi-a pierdut viaţa

Trei bărci în care se aflau 21 de oameni s-au răsturnat pe râul Jiu | Un tânăr şi-a pierdut viaţa

O barcă care participa la o competiție de rafting pe râul Jiu s-a răsturnat, iar ISU Gorj a intervenit la faţa locului. În accident au fost implicate trei bărci în care se aflau 21 de persoane.

Trei bărci în care se aflau 21 de oameni s-au răsturnat pe râul Jiu | Un tânăr şi-a pierdut viaţa
Sursa foto: Hepta | Abaca Press
de Gabriela Mladin    |    02 Apr 2022   •   16:05

Una dintre bărci s-a răsturnat din cauza curenților foarte puternici. O persoană a fost găsită în stop cardio-respirator, fiind resuscitată de către echipajele SMURD și SAJ.

O altă victimă a fost transportată de către echipajul SAJ la spitalul din Petroșani, aflandu-se in stare de hipotermie, iar restul de 19 persoane sunt evaluate medical. Incidentul s-a petrecut la aproximativ 13 km de Petroșani.

În barca răsturnată se aflau opt persoane.

La fața locului s-au deplasat două echipaje SMURD, o autospeciala pentru transport victime multiple, două ambarcațiuni si trei ambulante SAJ, a anunțat ISU Gorj.

Serviciul Salvamont local a anunțat că intervine pentru salvarea altor cinci persoane, aflate de celălalt versant.

"Pompierii salvatori gorjeni au fost solicitați să intervina după ce 3 bărci care făceau rafting pe râul Jiu s-au răsturnat. 

De la nivelul județului Gorj, la fața locului au fost alocate de urgență 1 autospecială de stingere, 2 ambulanțe SMURD, 1 autospecială pentru transport victime multiple și 2 ambulanțe ale serviciului județean de ambulanță.  

Având în vedere numărul persoanelor implicate, în sprijinul echipejelor locale au fost dislocate 1 barcă de salvare, 1 ambulanță SMURD și 1 autospecială pentru transport victime multiple de la ISU Hunedoara. 

La acest moment, unul dintre ocupanți a fost declarat decedat (barbat 35 de ani), o altă persoană (femeie 33 de ani) a fost transportată la spital în stare hipotermică și alte 20 sunt în evaluare medicală", se arată într-un comunicat al ISU Gorj.

×
Subiecte în articol: râul Jiu ISU Gorj
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close