Antena 3 CNN Actualitate Locale Trei oameni din judeţul Alba au fost salvaţi în ultima clipă din calea apelor

Trei oameni din judeţul Alba au fost salvaţi în ultima clipă din calea apelor

E prăpad în judeţul Alba, după ce astăzi a plouat torenţial din nou. Zeci de case sunt distruse de apele care au lovit cu putere. În multe zone nu mai este nici curent electric. La Bistra, trei oameni au fost evacuaţi de urgenţă în urmî cu scurt timp, după ce apa a atins în interiorul casei un metru.

Trei oameni din judeţul Alba au fost salvaţi în ultima clipă din calea apelor
Sursa foto: Mediafax
de Andreea Borboros    |    19 Iul 2021   •   17:46

Sute de oameni au rămas fără locuinţe, după viiturile din judeţul Alba. Echipamentele oferite de Guvern vor ajunge abia mâine. Deocamdată, voluntarii sunt cei care se ocupă în aceste, să ofere apă potabilă şi mâncare.

Andreea Borboros, reporter Antena 3 se află în comuna Cărpiniş, acolo unde un drum a fost surpat de ape. O localnică a asistat la acest moment şi a povestit, în direct, dezastrul lăsat în urmă de ploile puternice.

"A plouat vineri două ore. A făcut prăpăd şi a ieşit izvorul, a trecut pe lângă Casa Socială şi a venit în curţile oamenilor. A fost prăpăd vineri. Eu de două zile nu mai dorm, deci efectiv, noaptea când trece o maşină, sau se aude ceva, nu mai dorm. Acum 30 de minute a plouat o oră şi din nou a făcut prăpăd. Apa a ieşit din izvor, şi-a făcut loc după casă şi a blocat efectiv drumul şi trebuie să facem un şanţ. Apelăm la militari, la oameni să ne ajute aici, că e prăpăd. Este prăpăd. Plouă zilnic. Este o situaţie disperată (...) Părăsim satele şi locuinţele de aici. Trebuie nişte şanţuri. Şi pe o parte şi pe alta a drumului, până la izvor. Izvorul am înţeles că s-a blocat cu buşteni. Ne-a adus cineva apa şi mâncare (...) Suntem într-o situaţie disperată. Dacă cineva ne poate ajuta. Eu sunt profesor la şcoala din Cărpiniş şi aşa ceva nu am văzut demult", a spus localnica, în exclusivitate la Antena 3.

Potrivit ISU Alba, pompierii au evacuat din satul Păștești, comuna Bistra, o familie formată dintr-o femeie și doi copii, dar și doi căței, după ce apa a ajuns în locuința acestora la aproximativ un metru înălțime.

De asemenea, un drum din comuna Bistra a fost inundat, apa depășind o jumătate de metru, iar apa a pătruns și în câteva gospodării.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

ISU Alba a anunțat că personalul aflat în ture libere a fost alertat și este pregătit să se deplaseaze spre zonele vizate de Codul roșu.

De asemenea, locuitorii au fost atenționati prin mesaj Ro-Alert.

Mai multe zone din județul Alba au fost luni după-amiaza sub avertizare Cod roșu de averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelie și grindină.

 

×
Subiecte în articol: Alba ploi femei viitura ape
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close