Antena 3 CNN Actualitate Locale Trei fraţi dintr-un sat din Buzău şi-au pierdut ambii părinţi în numai două luni

Trei fraţi dintr-un sat din Buzău şi-au pierdut ambii părinţi în numai două luni

Trei frăţiori de doar câţiva ani din Buzău duc pe picioare o adevărată dramă. În doar două luni, copilaşii şi-au pierdut ambii părinţi.

Trei fraţi dintr-un sat din Buzău şi-au pierdut ambii părinţi în numai două luni
Sursa foto: Antena 3
de Adrian Bonciu    |    19 Feb 2022   •   09:13

Tatăl copiilor şi-a pus capăt zilelor din cauza unei boli grave, iar mama a murit zilele trecute. Pentru că bunicii foarte săraci nu îi pot îngriji, micuţii au ajuns în grija statului.

Oamenii cu suflet mare luptă însă să-i ajute să ajungă toți trei într-o familie care să le ofere educaţia şi iubirea de care au atât de mare nevoie.

"Băiețelul cel mijlociu și-a văzut tatăl cum se spânzură de clanța ușii și aici începe tragedia. Copilașii rămân fără tată, băiețelul l-am preluat și l-am dus în familia mamei, mama era atât de încântată că are toți copiii în jurul ei, plângeau de bucurie", a declarat Dana Merişor, asistent social în comuna Ruşeţu din Buzău.

Cei trei copilași loviți crunt de soartă, două fetițe și un băiat, au patru, cinci și șapte ani. Erau îngrijiți de mama lor, Nicoleta, până în urmă cu două zile.

Femeia se simțea foarte rău de ceva vreme, iar într-o dimineață a avut nevoie de salvare ca să o ducă de urgență la Spitalul din Buzău.

După numai o zi, femeia a murit, lăsându-i pe cei trei copilași fără niciun părinte. Tatăl lor s-a spânzurat în urmă cu două luni, din cauza durerilor pricinuite de o boală.

"Avea grijă de copii. Am mers în casa lor lunar, îi cunsoc. Așa cum a putut, să-i educe, să-i îngrijească, a făcut-o. Nu are cum să nu te impresioneze situația copiilor, să rămână fără tată, apoi fără mamă", a mai explicat asistentul social Dana Merişor.

După ce și-a pierdul soțul, Nicoleta a încercat să-și refacă viața alături de un localnic, în gospodăria acestuia, unde a fost acceptată împreună cu toți copiii săi.

Copiii au fost luați de Protecția Copilului și urmează să fie încredințați unor asistenți maternali, însă comunitatea din Rușețu face demersuri să-i aducă într-o familie din sat, astfel încât să-și continue viața nedespărțiți. Inclusiv Vasile, bărbatul care îi oferise Nicoletei o nouă șansă după moartea soțului, și-ar dori să-i preia pe copii în grijă, chiar dacă acum este imobilizat la pat în urma unui accident rutier.

Soarta celor trei frați din Rușețu stă în mâinile celor de la Protecția Copilului. Singurele rude care i-ar fi putut lua în grijă, bunicii din partea mamei, sunt însă foarte săraci.

Bieții oameni abia reușesc să strângă bani pentru a-și înmormânta fiica, într-o comună din județul Galați.

×
Subiecte în articol: Buzau Ruşeţu
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close