Antena 3 CNN Actualitate Locale Revoltă cu trei morți și doi răniți la Penitenciarul Satu Mare, după un incendiu izbucnit într-o celulă

Revoltă cu trei morți și doi răniți la Penitenciarul Satu Mare, după un incendiu izbucnit într-o celulă

Revoltă la Penitenciarul Satu Mare soldată cu trei morți și doi răniți, după ce zece deținuți au inițiat un protest urmat de un incendiu uriaș izbucnit într-o celulă.

Revoltă cu trei morți și doi răniți la Penitenciarul Satu Mare, după un incendiu izbucnit într-o celulă
18 Mar 2020   •   21:46

Incendiul a fost lichidat de angajații penitenciarului, însă au fost înregistrate cinci victime, dintre care trei persoane decedate și alte două în stare foarte gravă.

Cei doi răniți au fost transportați de urgență de echipajele SMURD la spital pentru a primi îngrijiri de specialitate.

Alte cinci persoane au fost evaluate medical la fața locului și nu necesită transport la spital.

La fața locului au ajuns trei autospeciale de stingere cu apă și spumă ale Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență, mai multe echipaje de la IPJ, trei ambulanțe SMURD și patru ambulanțe SAJ, potrivit PresaSM.

"Vă informăm că, astăzi, 18.03.2020, în jurul orei 20.30, la nivelul Penitenciarului Satu Mare, a fost înregistrat decesul a trei persoane private de libertate, urmare incendierii voluntare a unei camere de deținere.

Pentru lichidarea incendiului, rezultat al unui protest spontan inițiat de zece persoane private de libertate cazate în aceeași cameră de deținere, a fost solicitat, de îndată, sprijinul echipajelor ISU. Totodată, la fața locului s-au deplasat și echipaje ale SMURD, în vederea acordării primului ajutor persoanelor implicate.

În ciuda intervenției prompte, incidentul s-a soldat cu decesul a trei persoane private de libertate, în prezent acordându-se îngrijiri medicale pentru două dintre acestea. Celelalte cinci persoane cazate în aceeași cameră de deținere se află în afara oricărui pericol.

În vederea prevenirii oricăror situații de risc generate de fumul degajat, întreaga secție de deținere a fost evacuată. Subliniem că nu a fost necesară acordarea de prim ajutor persoanelor cazate pe celelalte secții de deținere, starea de spirit în rândul acestora fiind corespunzătoare. De asemenea, nu au rezultat vătămări ale polițiștilor de penitenciare aflați în serviciu.

Incidentul a fost notificat judecătorului de supraveghere a privării de libertate, în prezent desfășurându-se demersuri în vederea sesizării unității de parchet responsabile.

Cauzele și împrejurările producerii incidentului vor putea fi stabilite, cu exactitate, de organele judiciare abilitate în efectuarea cercetărilor.
Subliniem că incendiul s-a produs imediat ulterior efectuării apelului de seară, procedură în cadrul căreia persoanele private de libertate implicate nu au invocat nemulțumiri", se arată într-un comunicat al Administrației Naționale a Penitenciarelor.

×
Subiecte în articol: Satu Mare

Alarmă în spitale, medici de negăsit

Bolnavii de la spitalele mici din Suceava, puşi pe drumuri

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
x close