Antena 3 CNN Actualitate Locale Trei tineri din Botoşani au reuşit să falsifice 3 milioane de dolari şi 70.000 de euro

Trei tineri din Botoşani au reuşit să falsifice 3 milioane de dolari şi 70.000 de euro

Trei tineri din Botoşani au fost arestaţi preventiv după ce au falsificat bancnote de 50 şi 100 de euro iar apoi le-au pus în circulaţie. Tinerii au reușit să falsifice 3 milioane de dolari şi 70 de mii de euro.

Trei tineri din Botoşani au reuşit să falsifice 3 milioane de dolari şi 70.000 de euro
Sursa foto: Poliţia Română
de Paul Ciurari    |    14 Iul 2022   •   18:22

Cei trei tineri, cu vârste cuprinse între 20 și 22 de ani, din județul Botoșani, au fost arestați după ce au pus în circulație bancnote de 50 şi de 100 de euro false.

Metoda prin care erau înşelaţi oamenii

"Aceştia plasau bancnotele false prin metoda unei înşelăciuni clasice. Practic, mergeau în satele din jurul orașului Dorohoi, unde abordau oameni şi le spuneau că au nevoie rapid de lei, motiv pentru care le ofereau cursuri de schimb fantastic de bune, contra bancnotelor false. Practic le spuneau că schimbă euro cu 4,5 lei, când cursul se apropie de 5 lei. Din acest motiv, oamenii erau foarte bucuroşi să schimbe banii, însă în momentul în care mergeau la casele de schimb valutar, aflau că acei bani sunt de fapt falşi. Astfel de plângeri au fost înregistrate la IPJ Botoşani, din luna martie de când tinerii au început activitatea", a transmis Paul Ciurari, corespondent Antena 3.

Comunicatul transmis de IPJ Botoşani

„Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Botoșani au ridicat, în vederea continuării cercetărilor, peste 2.800.000 de dolari și aproximativ 70.000 de euro, de la o societate comercială din județul Suceava, de la care s-ar fi aprovizionat persoanele bănuite de comiterea faptelor.

În perioada 11-12 iulie 2022, poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Botoşani, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani, au pus în executare 7 mandate de percheziţie domiciliară, în judeţul Botoşani, la persoane bănuite de punere în circulaţie de monedă străină şi înşelăciune.

Din cercetări a reieșit că, în perioada martie – iulie 2022, trei bărbați, cu vârste cuprinse între 20 și 22 de ani, din județul Botoșani, ar fi efectuat mai multe schimburi valutare, oferind bancnote de 100 și 50 de euro, care nu aveau elementele de siguranță specifice celor autentice, mai multor persoane din județul Botoșani, care, la rândul lor, ar fi încercat să le schimbe în case de schimb valutar”, au transmis reprezentanții IPJ Botoșani.
 

×
Subiecte în articol: tineri Botoșani bani falsi
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close