Antena 3 CNN Actualitate Locale Treisprezece copii din Roman au ajuns la spital după ce au înghițit medicamente naturiste

Treisprezece copii din Roman au ajuns la spital după ce au înghițit medicamente naturiste

Treisprezece copii din Roman au ajuns la spital după ce s-au intoxicat cu medicamente naturiste.

Treisprezece copii din Roman au ajuns la spital după ce au înghițit medicamente naturiste
Sursa foto: Pixabay
de Laura Dinu    |    16 Mar 2023   •   12:38

Cei treisprezece copii au unei singure familii au ajuns la spitalul din Roman după ce s-au intoxicat cu medicamente homeopate. Cuprinși de panică și încercând să afle ce s-a întâmplat, părinții au aflat de la copii că aceștia înghițiseră medicamente naturiste în cantități destul de mari. 

Crezând că este vorba despre altfel de medicamente și văzând simptomele, părinții au sunat la 112, toți cei treisprezece copii, cu vârste cuprinse între 4 și 16 ani, fiind transportați la spitalul din Roman.  

Ulterior s-a aflat că medicamentele homeopate au fost găsite de copii într-o sacoșă aruncată într-un tomberon. Acestea erau expirate încă din anul 2016, 2017 și 2018. 

Pentru că medicamentele homeopate se prezintă sub forma unor biluțe albe, dulci, copiii au crezut că sunt bomboane, așa că le-au împărțit frățește și le-au mâncat pe toate. După puțin timp, au apărut și simptomele de intoxicare. 

Din fericire, starea copiilor nu a fost gravă, astfel încât la doar două ore după ce au ajuns la spital au fost externați. Aceștia sunt acum în afara oricărui pericol. 

×
Subiecte în articol: medicamente homeopate roman
Parteneri
5 milioane de români care muncesc, îndatorați de stat cu peste 200 de euro
x close