Antena 3 CNN Actualitate Locale Trenuri blocate din cauza aluviunilor, în Maramureş. Zona este sub atenţionare de Cod portocaliu

Trenuri blocate din cauza aluviunilor, în Maramureş. Zona este sub atenţionare de Cod portocaliu

Două trenuri au fost blocate duminică dimineaţă la intrarea într-un tunel între Valea Vișeului și Lunca de la Tisa, din cauza aluviunilor.

Trenuri blocate din cauza aluviunilor, în Maramureş. Zona este sub atenţionare de Cod portocaliu
de Vasile Dale    |    19 Feb 2023   •   11:22

Vremea nefavorabil a creat probleme în județul Maramureș. Aluviunile au fost aduse de pe versanții munților și au blocat terasamentul liniei ferate care leagă Clujul de Maramureș.

Practic, între localitățile Valea Vișeului și Lunca Tisei, bolovani și copaci aduși de pe versanţi au blocat drumul feroviar.

Trenul personal Sighetul Marmației - Valea Vișeului a rămas blocat la intrarea într-un tunel. Noroc că mecanicul a văzut aluviunile aduse și a reușit să oprească la timp. De altfel, în zona respectivă sunt și restricții de viteză. Se circulă cu aproximativ 30 de kilometri la oră. 

Un alt tren, Interregio, care circulă pe relația București Sighetu Marmației a fost oprit în stația Valea Vișeului pentru că mecanicul a anunțat incidentul. 

Cele două trenuri (R4652 și R4112) au fost oprite temporar, in intervalul necesar intervenției cu Drezina Pantograf.

Intervenția s-a desfăsurat intre 9.30 și 10.15 și a avut drept scop eliberarea gabaritului de copacii și aluviunile căzute pe linia de cale ferată.

Inundaţii în mai multe localităţi din Maramureş

Şi nu este singura problemă din județul Maramureș. Au fost și probleme cu inundațiile în mai multe localități.

La Ungureni a fost blocat un podeț, iar acolo s-a intervenit cu excavatoare pentru a-l debloca. Aceeași situație a fost și pe raza orașelor Borșa, dar și la Vișeul de Sus. 

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Pompierii militari din Borșa dar și angajații Primăriei Borșa sunt în alertă maximă după ce mai multe imobile au fost inundate de șuvoaiele venite de pe versanții munților. Sunt 4 gospodării afectate unde se intervine cu motopompe. Totodată mai multe străzi au fost acoperite de ape șanțurile și podețele fiind colmatate de mizerii, pietriș și bolovani.

La Crasna Vișeului un deal a luat-o la vale și a blocat albia unui pârâu. Din acest motiv apa a luat-o prin curțile oamenilor. În zona sunt trimise echipaje de muncitori cu excavatoare.
 

×
Subiecte în articol: Maramureș
Parteneri
Klaus Iohannis iese la pensie. Postul său de profesor va fi scos la concurs
x close