Antena 3 CNN Actualitate Locale Potop după o ploaie torenţială în Tulcea. Maşini luate de apă, pe străzi

Potop după o ploaie torenţială în Tulcea. Maşini luate de apă, pe străzi

Potop după o ploaie torenţială în Tulcea. Autorităţile sunt în alertă!

Potop după o ploaie torenţială în Tulcea. Maşini luate de apă, pe străzi
de Redacția Antena 3 CNN    |    31 Iul 2023   •   23:23

Autorităţile intervin pentru evacuarea apei dintr-o locuință, iar în urmă cu scurt timp un echipaj din cadrul Detașamentului de Pompieri Tulcea a intervenit pentru evacuarea a trei persoane aflate într-un autoturism surprins de viitură pe o stradă din Tulcea.

A fost emis și un mesaj RO-Alert pe rază municipiului Tulcea și localitățile limitrofe de avertizare meteorologică de averse torențiale care vor acumula peste 35-40 l/mp, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului.

Cod galben de inundaţii pe râuri din 28 judeţe, până marți

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a instituit Cod galben de inundaţii pe râuri din 11 bazine hidrografice situate în 28 de județe, până marți.

Potrivit hidrologilor, până marți, ora 9.00, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice Vişeu, Iza, Someş, Crişul Alb, Mureş, Olt, Argeş, Ialomiţa, Siret, Prut, râurile din Dobrogea, cu posibile depăşiri ale cotelor de atenție.

Viituri se pot produce pe râuri din Maramureş, Bistriţa Năsăud, Bihor, Cluj, Hunedoara, Harghita, Mureş, Alba, Braşov, Sibiu, Arad, Covasna, Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Ilfov, Ialomiţa, Buzău, Suceava,Neamţ, Bacău, Vrancea, Iaşi, Vaslui, Galaţi, Constanţa şi Tulcea.

Atenţionarea hidrologilor vizează în principal fenomenele de scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale, care se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe unele râuri din judeţele: Cluj, Alba, Covasna, Buzău, Vrancea, Bacău şi Tulcea.

×
Subiecte în articol: potop inundatii Tulcea ploaie
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close