Antena 3 CNN Actualitate Locale Turist din Bucureşti şi fiica sa, salvaţi după ce s-au rătăcit în munţii Ceahlău | Salvamontiştii au rămas şocaţi când i-au găsit

Turist din Bucureşti şi fiica sa, salvaţi după ce s-au rătăcit în munţii Ceahlău | Salvamontiştii au rămas şocaţi când i-au găsit

Rătăciți în beznă, fără lanternă, printre marii pereți de stâncă din Ceahlău, un turist din Bucureşti şi fiica sa, în vârstă de 12 ani, au fost salvați după 5 ore grele. Salvamontiștii nu-şi închipuie cum au ajuns acolo. Iată de ce.

Turist din Bucureşti şi fiica sa, salvaţi după ce s-au rătăcit în munţii Ceahlău | Salvamontiştii au rămas şocaţi când i-au găsit
Sursa foto: Facebook Salvamont Neamţ
de Claudia Popovici    |    27 Iul 2022   •   20:05

Potrivit Salvamont Neamţ, apelul de căutare şi salvare s-a dat în noaptea de 26 spre 27 iulie 2022 la ora 22:00.

Operațiunea s-a încheiat cu succes în jurul orei 03:00 dimineaţă pentru că turistul, un bucureştean de 49 de ani, şi fiica sa de 12 ani se rătăciseră în preajma marilor pereți de stâncă din masivul Ceahlău, locurile respective fiind extrem de periculoase.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Mai mult, operațiunea de localizare a fost dificilă pentru că bărbatul era confuz și ușor incoerent din cauza epuizării fizice, spun salvamontiștii, care datorită tehnologiei au reuşit să-l ghideze într-un final pe bărbat spre o zonă mai sigură. 

"Când au deviat de la traseu şi cum au ajuns în zona marilor pereți din acea zonă e destul de greu de explicat dat fiind faptul că adultul a fost de la începutul alarmării, când se strâng datele necesare alcătuirii unui plan de operațiune, confuz și ușor incoerent din cauza epuizării fizice.

Tehnologia a făcut iarăși diferență, dispecerul de serviciu reușind să-l ghideze să trimită o locație de pe telefonul mobil, locație la vedere căreia toți cei care am fost implicați în derularea evenimentului au tras adânc aer în piept.

Pentru echipa de intervenție a urmat o noapte lungă printre brâne și pereți verticali și numai pregătirea desăvârșită și cunoștințele aprofundate asupra zonei au făcut că o tragedie să fie evitată", a povestit Salvamont Neamţ pe pagina de Facebook a instituţiei. 

×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close