Antena 3 CNN Actualitate Locale Turiștii din Slănic Moldova și-au pus viața în pericol pentru a filma un urs care se plimba pe lângă terase

Turiștii din Slănic Moldova și-au pus viața în pericol pentru a filma un urs care se plimba pe lângă terase

Mai multe persoane au stat la doar câțiva pași de un urs, pe străzile din Slănic Moldova, județul Bacău, pentru a-i face poze și a-l filma.

Turiștii din Slănic Moldova și-au pus viața în pericol pentru a filma un urs care se plimba pe lângă terase
Sursa foto: Facebook/ Daniela Durdunescu
07 Iun 2020   •   18:24

Turiștii au ignorat pericolul și au studiat animalul stând la o distanță apropiată de el. Puiul de urs, probabil destul de înfometat, a ieșit din pădure și a venit până în apropierea unor terase, potrivit Deșteptarea.

Autoritățile au transmis turiștilor să fie atenți când văd un animal sălbatic și să facă zgomot pentru a-l face să plece.

”În situaţia în care semnalaţi prezenţa animalelor sălbatice, vă recomandăm: să vă adăpostiţi în locuri deschise sau alte zone care vă asigură protecţia; să faceţi zgomot pe timpul deplasării pentru a evita întâlnirea cu animale sălbatice; să nu vă apropiaţi pentru a face fotografii; să nu îi hrăniţi; să nu aruncaţi cu pietre sau alte obiecte; să vă păstraţi calmul şi să nu fugiţi. Solicitaţi sprijinul jandarmilor apelând numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112”, se arăta într-un comunicat al Jandarmeriei.

Și în apropierea Munților Făgăraș există riscul ca turiștii să se întâlnească cu ursul. Salvamontiștii i-au atenționat pe turiștii din Munții Făgăraș să aibă grijă fiindcă un pui de urs rănit se află în Valea lui Stan și nu se știe cum va reacționa ursoaica.

„Avertizare Valea lui Stan, masivul Făgăraș. Turiștii care merg în zona Valea lui Stan trebuie să fie atenți la urși, în zonă se află un pui de urs rănit care urmează sa fie capturat, dar nu putem ști care va fi reacția ursoaicei, astăzi și în zilele următoare”, au transmis salvamontiștii.

×
Subiecte în articol: Slănic Moldova Bacău
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close