Antena 3 CNN Actualitate Locale Turmă de oi pe Autostrada Soarelui, la Podul de la Cernavodă | Poliţia a dat amenzi de peste 10.000 lei

Turmă de oi pe Autostrada Soarelui, la Podul de la Cernavodă | Poliţia a dat amenzi de peste 10.000 lei

Poliţiştii au trebuit să dirijeze, astăzi, o turmă de oi ce a încurcat traficul, pe Autostrada Soarelui, la podul de la Cernavodă.

Turmă de oi pe Autostrada Soarelui, la Podul de la Cernavodă | Poliţia a dat amenzi de peste 10.000 lei
Sursa foto: Imagini amator - Facebook/ Manu Narcis
de Alexandra Cojoianu    |    13 Ian 2023   •   11:43

O filmare cu oi ce merg pe autostradă a stârnit reacţii intense pe internet.  

Un utilizator Facebook a postat pe pagina sa un videoclip în care se pot observa mai multe maşini ce circulă cu o viteză foarte redusă din cauza unei turme de oi.

De asemenea, şi maşina poliţiei poate fi observată având semnalmentele luminoase în vigoare pornite. Oamenii legii s-au aflat tot timpul în urma păstorului şi tumei sale de câteva zeci de oi, care mergeau pe autostradă, pe prima bandă.

La un moment dat, din cauza maşinilor care au început să grăbească ritmul, oile s-au speriat şi au început să alerge, fără a-şi păstra rândul, cauzând şi mai mult haos pentru şoferi.

Potrivit Regulamentului privind Însoţirea animalelor din  Hotărârea 1391/2006, Art. 162, "animalele de povară, de tracţiune ori de călărie, precum şi animalele în turmă nu pot fi conduse pe autostrăzi, pe drumurile naţionale, în municipii şi oraşe, precum şi pe drumurile la începutul cărora există indicatoare care le interzic accesul. Animalele de călărie aparţinând poliţiei, jandarmeriei ori Ministerului Apărării pot fi conduse pe drumurile publice din localităţi, atunci când participă la executarea unor misiuni".

Deşi a circula pe Autostradă cu oile este ilegal, în cazul în care acest lucru se întâmplă, însoţitorilor de animale li se recomandă că "turmele trebuie împărţite în grupuri bine separate între ele pentru a nu îngreuna circulaţia celorlalţi participanţi la trafic, fiecare grup având cel puţin un conducător".

Amenzi de peste 10.000 lei date de poliţia rutieră

Update: 15:00 IPJ Constanţa a anunţat că s-a sesizat din oficiu în acest caz şi a aplicat amenzi de peste 10.000 de lei celor trei bărbaţi responsabili cu deplasarea turmei. 

"Astăzi, în jurul orei 7.30, polițiști din cadrul Biroului de Poliție Autostrada A2, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu, s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, pe Autostrada A2, în zona km 157-160 - pod Cernavodă, pe carosabil (prima bandă) a pătruns o turmă de ovine, însoțită de conducători. Polițiștii prezenți la fața locului au asigurat siguranța traficului rutier, fără crearea de restricții totale. Astfel, animalele au fost îndepărtate de pe partea carosabilă în primul punct unde acest lucru a fost posibil (după pod). Menționăm faptul că, pe parcursul activităților, nu au fost înregistrate evenimente.

Totodată, polițiștii au identificat persoanele în cauză ca fiind 3 bărbați, cu vârste cuprinse între 33 și 63 de ani.

"Aceștia au fost sancționați contravențional, cu amendă în valoare totală de 10.005 lei, respectiv 3.335 de lei fiecare, pentru pătrunderea, în calitate de pieton, pe autostradă și pentru conducerea unei turme de animale pe autostradă. De asemenea, facem precizarea că, în acest interval de timp, nu a fost înregistrat niciun apel la 112 prin care să se aducă la cunoștință situația prezentată.", transmite IPJ Constanţa.

×
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close