Antena 3 CNN Actualitate Locale Imagini spectaculoase: turn de apă de 34 de metri, dărâmat cu cinci kilograme de dinamită

Imagini spectaculoase: turn de apă de 34 de metri, dărâmat cu cinci kilograme de dinamită

Un turn de apă din Oradea care măsura 34 de metri a fost dărâmat cu ajutorul a cinci kilogram de dinamită. În locul lui va fi construit un bloc de locuințe.

Imagini spectaculoase: turn de apă de 34 de metri, dărâmat cu cinci kilograme de dinamită
Sursa foto: captură Antena3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    21 Apr 2023   •   09:09

Imagini spectaculoase surprinse în Oradea! Un turn de apă înalt de 34 de metri a fost dărâmat printr-o explozie controlată. Echipele de pirotehniști au folosit cinci kilograme de dinamită, iar pregătirile au durat câteva săptămâni. 

Turnul de apă măsura 34 de metri și cântărea aproximativ 250 de tone. Detonarea controlată a avut loc în curtea unei foste fabrici de conserve.  

Dărâmarea turnului poartă numele de împușcare, ceea ce permite o înclinare la bază, iar el va cădea din inerția sa. Circulația rutieră de pe o stradă din apropiere a fost complet închisă pentru mai multe ore, iar localnicii din zonă au fost sfătuiți să își părăsească locuințele, dar nu înainte de a rabata geamurile, pentru a nu se sparge din cauza suflului puternic. 

Ca și măsuri de siguranță pentru o astfel de siguranță enumerăm:un șanț antiseismic pentru vibrații și poziționarea unui pat de materiale astfel încât prin înclinarea și căderea turnului la sol să existe un impact minim. 

În locul turnului și în împrejurimile acestuia urmează să fie construite mai multe blocuri de locuințe. 

 

×
Subiecte în articol: turn apa darmat Oradea
Parteneri
Primele imagini cu băiețelul din Gorj vândut de părinți în Germania
x close