Antena 3 CNN Actualitate Locale Uber, interzis la Cluj de Curtea de Apel. Decizia este definitivă. Compania: Aplicația va continua să funcționeze

Uber, interzis la Cluj de Curtea de Apel. Decizia este definitivă. Compania: Aplicația va continua să funcționeze

Uber, interzis la Cluj de Curtea de Apel. Decizia este definitivă. Compania: Aplicația va continua să funcționeze
26 Apr 2019   •   13:25

UBER nu mai poate funcţiona în Cluj-Napoca începând din 25 aprilie 2019, conform deciziei Curţii de Apel Cluj, în dosarul deschis de Asociația Taximetristilor Cluj, informează Ziua de Cluj.

Conform comunicatului remis de firma de avocatură Câmpan&Țimonea, care i-a reprezentat pe taximetrişti în instanţă, decizia este definitivă şi executorie, pronunţată în şedinţa publică din data de 25.04.2019. "Curtea de Apel Cluj s-a pronunțat azi in litigiul privind faptele de concurenta neloiala desfășurată de Uber, dispunând “încetarea şi interzicerea practicilor de concurenţă neloială desfăşurate constând în furnizarea de servicii de suport referitoare la verificarea documentaţiei prezentate de furnizori şi a stării autovehiculului, precum şi în sesiuni de informare a furnizorilor care doresc să utilizeze aplicaţia UBER, toate în legătură cu furnizarea de servicii de transport pe raza Municipiului Cluj Napoca. Dispune publicarea dispozitivului prezentei hotărâri într-un ziar de largă circulaţie, pe cheltuiala pârâtei. Păstrează restul dispoziţiilor sentinţei apelate. Decizia este definitivă şi executorie.”

Uber: Aplicația va continua să funcționeze

Uber România a reacționat la decizia Curții de Apel

„Decizia este dezamăgitoare, însă dorim să-i asigurăm pe pasagerii și pe șoferii parteneri care se bazează pe Uber în Cluj că aplicația poate continua să funcționeze. Între timp, am schimbat modul în care operăm, iar în prezent lucrăm doar cu operatori de transport autorizați. Multe țări din UE au reglementat serviciile de ridesharing precum Uber, oferind astfel mai multe opțiuni de mobilitate cetățenilor lor. Avem încredere că România se va alătura în curând acestui trend” - au declarat oficialii Uber.    

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close