Antena 3 CNN Actualitate Locale Ucrainean, rătăcit în munții Făgăraș, salvat după o intervenţie de 10 ore

Ucrainean, rătăcit în munții Făgăraș, salvat după o intervenţie de 10 ore

Un ucrainean s-a pierdut în munții Făgăraș și a fost salvat de o echipă de intervenție după 10 ore de eforturi.

Ucrainean, rătăcit în munții Făgăraș, salvat după o intervenţie de 10 ore
Sursa foto: Facebook Salvamont Braşov
de Claudia Popovici    |    15 Oct 2022   •   21:32

Bărbatul a pornit singur pe un traseu în zona Viștea Mare din Munții Făgăraș, acolo unde s-a rătăcit. Ieri seară a sunat la 112 pentru a cere ajutor.

O echipă de salvamontiști brașoveni au plecat în misiunea de căutare şi salvare. 

Intervenția a durat peste 10 ore pentru că traseul este unul deosebit de dificil, în special noaptea și în special în condițiile de vreme.

Într-un final, turistul a fost dus într-o zonă sigură fără să aibă nevoie de intervenții medicale.

Salvamont Braşov, sfaturi utile

Având în vedere ultimele acțiuni de salvare desfășurate în zona montană din județul Brașov la care au participat salvatori montani din cadrul SPJ Salvamont Brașov, precum și salvamontiști de la serviciile locale #SALVAMONT, dorim să atragem din nou atenția asupra importanței pe care o are echipamentul!

Indiferent de traseul pe care doriți să îl abordați este foarte important să folosiți mereu o încălțăminte adecvată mersului pe munte care să asigure aderență crescută cu solul în timpul deplasării pe traseul turistic precum și stabilitate crescută gleznei.

Vă recomandăm ca în momentul în care doriți să plecați într-o excursie să vă informați despre starea vremii și despre dificultatea traseului turistic pentru a vă putea echipa corespunzător!

Trebuie să aveți mereu asupra dumneavoastră o lanternă frontală, baterii de rezervă, haine de schimb, alimente și apă!

Indiferent că vă petreceți vacanța la munte, fie că preferați escapadele mai scurte în stațiunile montane, este necesar să aveți mereu o ținută adecvată activității.

Totodată având în vedere că în această perioadă a anului se întunecă mai devreme și temperatura scade considerabil, vă sfătuim să planificați cu grijă tura pe munte! Salvamont Brașov - Pentru siguranța dumneavoastră", a transmis Salvamont Braşov pe pagina de Facebook. 

×
Parteneri
Vremea se răceşte brusc în România. Zonele vizate de alerta ANM
x close