Antena 3 CNN Actualitate Locale Ucrainean care a mâncat într-un restaurant din România: "Cum rezistaţi cu preţuri ca în Elveţia? Acasă plăteam de 10 ori mai puţin"

Ucrainean care a mâncat într-un restaurant din România: "Cum rezistaţi cu preţuri ca în Elveţia? Acasă plăteam de 10 ori mai puţin"

Un tânăr ucrainean ajuns în România, după ce Rusia i-a invadat ţara, se arată uluit de preţurile din supermarketurile şi restaurantele din Cluj. 

Ucrainean care a mâncat într-un restaurant din România: "Cum rezistaţi cu preţuri ca în Elveţia? Acasă plăteam de 10 ori mai puţin"
Sursa foto: pixabay.com
de Georgiana Adam    |    05 Mar 2022   •   13:11

Oleg a ajuns la noi în primele zile ale conflictului şi spune că ar fi mâncat aproape o lună în ţara natală din banii pe care i-a plătit în România doar pentru o cină, potrivit adevarul.ro.

"Aveţi preţuri ca în Elveţia, mai mari şi ca în Franţa, nu aş putea trăi aici. N-am înţeles cum pot face românii care sunt plătiţi cu 300 de euro. 

Noi avem salarii şi mai mici, dar nu avem preţurile din România. La Kiev ar fi fost revoltă dacă se întâmpla asta", a spus ucraineanul care urma să plece spre Franţa.

El a povestit că a mâncat împreună cu soţia sa într-un restaurant din Cluj şi a avut un adevărat şoc când a văzut nota de plată. 

"Am calculat vreo 70 de euro echivalentul în lei, dar de banii ăştia mâncam aproape o lună acasă, în Ucraina. 

Iar dacă mergeam într-un restaurant acasă, am fi plătit poate şi de 10 ori mai puţin. E scumpă, tare scumpă România şi nu înţeleg cum pot trăi oamenii săraci de aici cu aşa preţuri", a mai spus el.    

Bărbatul şi-a amintit că în concediile petrecute în Franţa şi Italia plătea mai puţin în restaurante pentru o cină. 

"Acum câţiva ani am mâncat în Paris cu soţia şi a fost mai ieftin, la fel cum a fost mai ieftin şi la Nisa. Nu mai spun că Italia parcă a fost şi mai ieftin. În România, clar, preţurile sunt de Elveţia", a încheiat el.
 

×
Subiecte în articol: restaurant preturi ucrainean
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close