Antena 3 CNN Actualitate Locale Un avion de mici dimensiuni a aterizat forţat pe uliţa unui sat din Hunedoara

Un avion de mici dimensiuni a aterizat forţat pe uliţa unui sat din Hunedoara

Un avion de antrenament, de mici dimensiuni, a aterizat forţat, vineri, pe un teren agricol situat între localităţile Sântandrei şi Bârcea Mică, din cauza unor defecţiuni tehnice apărute la motor, fără să fie înregistrate victime, a informat IPJ Hunedoara.

Un avion de mici dimensiuni a aterizat forţat pe uliţa unui sat din Hunedoara
Sursa foto: alba24.ro
de Laura Oană    |    11 Feb 2022   •   23:51

Imagini neobişnuite într-o localitate hunedoreană. Satenii din Sântandrei s-au trezit cu un avion pe uliţă.

Asta după ce un aparat de antrenament cu defecţiuni la motor a fost nevoit să aterizeze pe un câmp din apropierea localităţii.

Potrivit IPJ Hunedoara, în avion se aflau două persoane, instructor și elev

Atât intructorul, cât şi elevul său au scăpat nevătămaţi. Recuperarea aparatului a atras însa atenţia oamenilor care au urmărit imagini … ca-n filme.

Incidentul s-a petrecut în jurul pranzului, la câţiva kilometri de Deva.

Avionul de antrenament a aterizat forţat pe un teren agricol de langă localitatea Sântandrei, din pricina unei defecţiuni la motor.

Aparatul aparţine Aerodromului Deva şi efectua un zbor de antrenament

Foto: alba24.ro

Abilităţile instructorului au făcut ca aeronava să aterizeze fară mari stricăciuni şi fără probleme pentru cei doi ocupanţi ai avionului.

"În data de 11 februarie 2022, ora 11:49, polițiștii din cadrul Serviciului de Poliție Transporturi Hunedoara au fost sesizați cu privire la faptul că, un avion de antrenament, a fost nevoit să aterizeze forțat pe un teren agricol situat între Sântandrei și Bârcea Mică din județul Hunedoara, fără a fi înregistrate victime omenești.

Polițiștii, ajunși la fața locului, au constatat că, pe un teren agricol se află un avion de antrenament pentru zbor, care prezenta avarii la elice și la jamba de aterizare, fiind identificat instructorul de zbor, un bărbat în vârstă de 55 de ani și elevul în vârstă de 49 de ani, care nu au suferit vătămări corporale, care au aterizat forțat deoarece avionul prezenta defecțiuni tehnice la motor.

Evenimentul a fost raportat la Autoritatea de Investigații și Analiză pentru Siguranța Aviației Civile, cercetările continuând in vederea stabilirii cauzelor și împrejurărilor comiterii acestui eveniment aviatic. Nicio persoană nu a fost rănită", potrivit comunicatului transmis de reprezentanţii IPJ Hunedoara.

×
Subiecte în articol: deva avion Hunedoara
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close