Antena 3 CNN Actualitate Locale Un bărbat din Gorj a murit după ce a fost înţepat de un bondar. Avea 44 de ani

Un bărbat din Gorj a murit după ce a fost înţepat de un bondar. Avea 44 de ani

Un bărbat din comuna Crasna, judeţul Gorj, a murit după ce a fost înțepat de un bondar. Gorjeanul avea 44 de ani şi se afla în vizită la un vecin.

Un bărbat din Gorj a murit după ce a fost înţepat de un bondar. Avea 44 de ani
Sursa foto: atum.com.ro
de Claudia Popovici    |    04 Iul 2022   •   17:47

"Poliția Orașului Novaci a fost sesizată prin apelul unic 112, despre faptul că o persoană a fost înțepată de o insectă și ar fi decedat.

Polițiștii s-au deplasat la fața locului, stabilind că un bărbat de 44 de ani, din comuna Crasna, în timp ce se afla în curtea locuinței unei persoane din aceeași localitate a fost înțepat de o insectă (bondar) și a decedat la scurt timp.

La fața locului s-a deplasat un echipaj din cadrul Serviciului de Ambulanță Gorj, însă din păcate a fost constatat decesul bărbatului.

Corpul bărbatului a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală Gorj în vederea efectuării necropsiei și stabilirii cu exactitate a cauzei decesului.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă“, au transmis reprezentanții Poliției Gorj citați de presa locală

Un caz asemănător a avut loc la începutul lunii iunie în Vâlcea, acolo unde o femeie a murit, după ce a fost înțepată de un bondar și a intrat în șoc anafilactic.

O autospecială, cu echipaj format din paramedici, a intervenit pentru a o ajuta pe femeia aflată în șoc anafilactic, însă manevrele medicilor nu au avut rezultat.

În momentul în care a sosit echipajul medical, femeia era deja în stare de inconștiență.

Înțepăturile de bondar, mai periculoase ca cele de albină

Apropiații spun că la scurtă vreme după ce a fost înțepată de bondar, femeia a început să se simtă rău.

Medicii sosiţi la faţa locului nu au mai avut ce să facă, decâît să declare decesul femeii.

Femeia care a murit în urma şocului anafilactic, după ce a intrat în stare de inconștiență, era din comuna Gradiștea, sat Obislavu. Victima avea 50 de ani şi a fost înțepată de un bondar.

Ce facem dacă am fost înţepaţi de bondar

Medicii spun că înţepăturile de bondar sunt mult mai periculoase ca cele de albină, iar simptomele apar destul de repede.

Dacă aţi fost înţepaţi de bondar, sfatul medicilor este să vă aplicaţi imediat comprese cu apă cu gheaţă sau cu lămâie şi oţet, să beţi multă apă şi să luaţi antibiotice.

×
Subiecte în articol: barbat Gorj bondar femeie Valcea
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close