Un cămin pentru persoane vârstnice din Galaţi, afectat de coronavirus. Doi bătrâni şi doi angajaţi, depistaţi pozitiv

de S.T.    |    12 Apr 2020   •   13:40
Un cămin pentru persoane vârstnice din Galaţi, afectat de coronavirus. Doi bătrâni şi doi angajaţi, depistaţi pozitiv Pixabay.com

Patru persoane dintr-un cămin de bătrâni din Galaţi au fost confirmate cu COVID-19.

Anunţul a fost făcut de primarul oraşului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, care a precizat că este vorba de doi bătrâni şi doi angajaţi.

Edilul şef a cerut DSP să fie testaţi toţi vârstnicii şi salariații din cămin.

Primarul orașului Galați, Ionuţ Pucheanu, a anunțat, duminică, pe Facebook, că în interiorul căminului de bătrâni administrat de Primărie au fost luate măsuri de protecţie a vârstnicilor şi că nu se ştie cum s-au îmbolnăvit cele patru persoane.

„Deşi s-au luat măsuri de protejare a părinţilor şi bunicilor aflaţi în Căminul pentru Persoane Vârstnice Sf. Spiridon, acest duşman nevăzut, denumit noul coronavirus, a ajuns şi aici. Şi asta chiar dacă bunicii beneficiază permanent de asistenţă medicală şi nu se deplasează în afara camerei, iar masa o primesc în cameră, tocmai pentru a fi feriţi. Din nefericire, trebuie să anunţ faptul că doi bătrâni şi doi angajaţi au fost confirmaţi cu noul coronavirus şi sunt spitalizaţi. Toţi ceilalţi, vârstnici şi angajaţi, sunt acum în carantină”, a anunţat Ionuţ Pucheanu pe rețeaua de socializare.

Edilul şef a solicitat Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi să fie testaţi toţi bătrânii şi salariaţii din cămin, Primăria fiind dispusă să plătească pentru efectuarea analizelor.

Toate persoanele din cămin au fost introduse în izolare, a precizat primarul Pucheanu.

Parteneri
x close