Antena 3 CNN Actualitate Locale Un coati a evadat de la Grădina Zoologică din Oradea. Locul în care a fost găsit de îngrijitori

Un coati a evadat de la Grădina Zoologică din Oradea. Locul în care a fost găsit de îngrijitori

După furtuna de marți, un exemplar din specia coati a evadat de la Grădina Zoologică din Oradea.

Un coati a evadat de la Grădina Zoologică din Oradea. Locul în care a fost găsit de îngrijitori
Sursa foto: Profimedia
de Redacția Antena 3 CNN    |    27 Iul 2023   •   17:29

Potrivit reprezentanților Zoo Oradea, un coati a evadat în urma furtunii din după-amiaza zilei de marți.

Profitând de o creangă căzută pe gardul țarcului, animalul s-a cățărat și până ca îngrijitorii să realizeze acest lucru, a reușit să evadeze din țarc.

"Din fericire, coati a fost observat de un orădean care alerga pe pista de pe malul Peței, pe str. Făgărașului.

Acesta ne-a anunțat că ursulețul nostru trompetar se află cățărat într-unul dintre plopii de pe malul Peței și ne-a trimis un filmuleț video”, spune Florin Ienciu, administratorul Grădinii Zoologice din Oradea.

Citește și: Două persoane au murit, iar o fată de 15 ani a fost grav rănită, după ce o maşină s-a izbit violent de un TIR, în Constanţa

O echipă formată din îngrijitori de la Zoo Oradea, împreună cu administratorul și medicul veterinar, s-a deplasat imediat la fața locului, pentru a captura animalul și a-l aduce teafăr "acasă”.

Pentru capturarea acestuia a fost apelat serviciul 112, un echipaj al ISU Bihor deplasându-se la fața locului și intervenind cu o nacelă.

Operațiunea de prindere a animalului a durat aproximativ două-trei ore, însă, în cele din urmă, acesta a fost capturat nevătămat și reintrodus în țarcul de la Grădina Zoologică Oradea, potrivit Mediafax.

×
Subiecte în articol: zoo Oradea evadat coati
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close