Antena 3 CNN Actualitate Locale Un elev din Gorj a cerut ISU să închidă şi şcolile din judeţul lui. Ce răspuns a primit

Un elev din Gorj a cerut ISU să închidă şi şcolile din judeţul lui. Ce răspuns a primit

Un elev din Gorj a cerut ISU să închidă şi şcolile din judeţul lui. Ce răspuns a primit
Sursa foto: foto: Pexels
27 Feb 2018   •   09:19

Un adolescent din Gorj le-a cerut autorităților să închidă și şcolile şi liceele din judeţul lui, după modelul din Capitală.

„Doamne, dar la noi de ce nu se închid școlile? La noi este zăpada până la gât și alții stau acasă. Faceți ceva urgent”, a scris elevul, pe Facebook, pentru ISU Gorj.

Aceștia nu au ezitat să îi răspundă elevului: „Decizia de a închide școlile nu ne aparține! Dar tu ca un copil conștiincios ar trebui să te bucuri pentru că nu rămâi în urmă cu materia! Și dacă fugi de școală s-ar putea să regreți când o să te faci mare”, au spus cei de la ISU Gorj.

„Educaţia este cea mai puternică armă care îţi poate aduce realizări în viaţă!

Aseară, în jurul orei 22:20, am fost abordat de către un tânăr domn de vreo 14 anişori, care după modul de adresare “Domne” este foarte pasionat de operele şi stilul lui I.L. Caragiale. Tânărul îşi manifesta nemulţumirea faţă de faptul că nu s-a luat măsura închiderii unităţii şcolare unde este “nevoit” să înveţe. Nu pentru că s-ar fi impus acest lucru, dar cum “alţi” să se ducă la şcoală şi alţii nu?

S-a convins într-un final că acest lucru îl avantajează pentru că nu o să mai fie nevoit să recupereze materia pe care ar fi pierdut-o în cazul închiderii unităţii şcolare şi că va avea astfel un avantaj în faţa copiilor care chiar sunt nevoiţi să stea acasă din cauza vremii. 

Noi le transmitem tuturor copiilor şi părinţilor deopotrivă, că atât pentru instituţia noastră cât şi pentru celelalte instituţii cu atribuţii în gestionarea situaţiilor de urgenţă, siguranţa copiilor este prioritară, dar nu şi atunci când vine vorba despre lucrările de control pe care trebuie să le susţină la şcoală!”, a fost mesajul transmis de ISU Gorj, pe pagina de Facebook

×
Subiecte în articol: şcoli Gorj elevi
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close