Antena 3 CNN Actualitate Locale Un loc din România este la un pas de dezastru ecologic. „Prezintă un pericol iminent pentru mediu şi pentru locuitorii din zonă”

Un loc din România este la un pas de dezastru ecologic. „Prezintă un pericol iminent pentru mediu şi pentru locuitorii din zonă”

Un loc din România este la un pas de dezastru ecologic. „Prezintă un pericol iminent pentru mediu şi pentru locuitorii din zonă”
Sursa foto: Foto: pixabay.com
13 Sep 2017   •   12:17

Comuna Derna, din Bihor se află la un pas de un dezastru ecologic. Primarul Florin Magui spunr că „la prima rupere de nori, batalele de deşeuri periculoase de la Derna se pot revărsa peste dispensar şi peste case”, potrivit bihoron.ro.

Două depozite de deşeuri industriale periculoase „prezintă un pericol iminent atât pentru mediu, cât şi pentru locuitorii din zonă. Sunt locuinţe în aval de batalul doi, batal care are o gardă de siguranţă, în această zonă a digului, de circa 50-60 cm. În cazul unor precipitaţii abundente, acestea se pot revărsa”, explică primarul de Derna, Florin Magui.

Pentru a evita dezastrul, este necesară ecologizarea zonei. În acest sens, edilul ar avea nevoie de patru milioane de euro. Primarul spune că a făcut demersuri către toate instituţiile statului pentru a interveni, dar că nu există linii de finanţare pe fonduri europene pentru ecologizare decât pentru zonele urbane.

Primăria Derna nu poate accesa fonduri pentru ecologizare, deoarece acestea sunt disponibile doar pentru zonele urbane.

 

 

×
Subiecte în articol: pericol dezastru ecologic Bihor
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close