Antena 3 CNN Actualitate Locale Un medic din Constanța, condamnat la închisoare. Ce a putut să facă

Un medic din Constanța, condamnat la închisoare. Ce a putut să facă

Un medic din Constanța, condamnat la închisoare. Ce a putut să facă
Sursa foto: foto: Pexels
01 Mar 2018   •   16:17

Un medic psihiatru de la secția de boli psihice Palazu Mare a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Constanţa a fost condamnat la un an de închisoare cu executare pentru fals intelectual în formă continuată. Decizia judecătorilor de la Curtea de Apel Constanța este definitivă. 

Medicul a eliberat mai multe prescripţii medicale compensate integral pentru mai mulţi pacienţi care, în realitate, nu au apelat la serviciile medicale ale medicului respectiv, nu au fost consultaţi de cea în cauză şi nu au beneficiat de medicamentele prescrise de aceasta.

"Ulterior emiterii de către medicul în cauză a prescripţiilor respective, acestea au fost înmânate reprezentanţilor farmaciilor de pe raza judeţului Constanţa cu care medicul în speţă colabora, fie direct de către cea în cauză, fie prin intermediul altor persoane. La rândul lor, reprezentanţii farmaciilor au înaintat ulterior prescripţiile medicale false Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Constanţa, alături de documentaţia aferentă, solicitând decontarea lor şi înregistrând astfel creşteri ale încasărilor din vânzări. Cele 115 prescripţii medicale emise fără respectarea dispoziţiilor legale au o valoare totală de 115.037 de lei şi au fost eliberate pe numele unor persoane care fie au un alt medic curant, fie nu suferă de boli psihice sau chiar erau decedate la data înscrisă pe reţetă", se arată în rechizitoriu.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: medic condamnat inchisoare
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close