Antena 3 CNN Actualitate Locale Un medic din Ploiești a refuzat să trateze o bătrână. Motivul este incredibil

Un medic din Ploiești a refuzat să trateze o bătrână. Motivul este incredibil

Un medic din Ploiești a refuzat să trateze o bătrână. Motivul este incredibil
Sursa foto: foto- Pexels
03 Apr 2018   •   12:53

O bătrână, a cărei locuință este chiar strada, a fost dusă la Spitalul Județean de Urgență din Ploiești cu o ambulanță, însă atitudinea medicilor a fost de-a dreptul revoltătoare. 

Medicul de gardă ar fi dat-o afară pe motiv că e „boschetăriţă”, a povestit un martor. 

„31 martie Spitalul Judeţean Ploieşti, Centru primiri urgenţe. O bătrână adusă cu ambulanţa şi lăsată în sala de aşteptare. Orele trec fără ca personalul medical să-i acorde atenţie. Cineva îi dă o banană bătrânei apoi nişte tineri îi aduc o sticlă cu apă minerală şi un pahar de plastic şi o ajută să bea, (trei pahare de apă a băut, săraca). Opinia publică se face simţită, iar asistenta de la triaj cheamă o infirmiera să o ducă în sală. Ajutată de doi tineri, o aşează pe bătrâna care abia se ţinea pe picioare într-un căruţ şi merge în serviciul de urgenţă. In sala de aşteptare lumea răsuflă uşurată, dupa 5 ore bătranica este băgată în seamă.

Dar minunea a ţinut 10 minute după care bătrâna este scoasă din nou în sala de aşteptare, iar medicul de la urgenţe, un bătrânel cu păr alb, îi atrage atenţia asistentei de la triaj să nu îl mai deranjeze căci bătrâna ”este o boschetăriţă şi se va ocupa de ea când şi dacă o sa aibă timp”. S-a făcut linişte, nimeni nu a mai îndrăznit să comenteze, poate din teamă că vom fi consideraţi boschertari şi alungaţi din serviciul UPU Ploieşti de gardienii care ne urmareau fiecare mişcare”, a scris Luiza Ilie în postarea sa pe Facebook.

Conducerea Spitalului a spus că va face verificări pentru a vedea dacă, într-adevăr, aceste lucruri chiar s-au întâmplat. 

„Deocamdată nu am numele pacientului şi nici nu ştiu exact ce s-a întâmplat acolo. Medicul de gardă este cel care decide dacă un pacient trebuie sau nu internat. O să verificăm cine a fost de gardă în ziua respectivă şi încercăm să identificăm pacientul. Dacă se confirm ceea ce s-a scris pe Facebook, pot spune că atitudinea este de sancţionat. Dar trebuie să vorbim cu toţi protagoniştii”, a declarat Marius Nicolescu managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Ploieşti, potrivit Adevărul. 

×
Subiecte în articol: medic Ploiești batrana motivul incredibil
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close