Antena 3 CNN Actualitate Locale Un oraș din România este considerat cel mai valoros din sud-estul Europei. Ce are atât de special 

Un oraș din România este considerat cel mai valoros din sud-estul Europei. Ce are atât de special 

Un oraș din România este considerat cel mai valoros din sud-estul Europei. Ce are atât de special 
06 Iul 2017   •   14:02

România adăpstește locuri unice în Europa și în lume. Avem peșteri uimitoare, o Deltă absolut fascinantă, Transfăgărășanul – considerat unul dintre cele mai spectaculoase drumuri de pe Planetă, dar și Castelul Peles – o construcție uimitoare, de o frumusețe incontestabilă! Și să nu uităm de frumoasele tradiții din Maramureș, de mănăstirile înălțătoare din Moldova, de satele unice din Transilvania! Ce mai, în fiecare vară poți să mergi în vacanță într-o locație specială din țara noastră, și tot nu te vei sătura de minunățiile noastre!

Însă țara asta atât de frumoasă mai are ceva unic. Nu doar pe plan național, ci în întraga Europă! Este vorba despre localitatea Sighișoara. Ce are acest loc din județul Mureș atât de special? Îți spunem nou: Sighisoara este una dintre puținele cetăţi medievale locuite din această parte a Europei şi singura din România. Localitatea, atestată încă din secolul al XII-lea, are o istorie sute de ani, iar Cetatea Sighisoara este considerată chiar cea mai frumoasă din sud-estul Europei. Continuarea AICI.

×
Subiecte în articol: sighisoara oras Europa România
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close