Antena 3 CNN Actualitate Locale Un papagal Ara cu pieptul galben și 30 de flamingo roz, vedetele de la Grădina Zoologică din Târgu Mureş

Un papagal Ara cu pieptul galben și 30 de flamingo roz, vedetele de la Grădina Zoologică din Târgu Mureş

Grădina Zoologică din Târgu Mureş e mult mai colorată de câteva zile, după ce au fost aduşi 30 de flamingo roz şi un papagal Ara cu pieptul galben. Vizitatorii curioşi trebuie să intre în Pavilionul Tropical şi în cel al Păsărilor de Apă pentru a vedea noii "chiriaşi".

Un papagal Ara cu pieptul galben și 30 de flamingo roz, vedetele de la Grădina Zoologică din Târgu Mureş
Sursa foto: Târgu Mureș Zoo/Facebook
de Georgiana Adam    |    03 Noi 2021   •   15:06

Deşi au fost aduse dintr-o ţară vecină, păsările sunt într-o perioadă de aclimatizare.

Totuşi, curioşii le pot vedea încă de acum. Papagalul Ara e stăpân pe pavilionul tropical.

Oameni din toată ţara au venit să vadă noile păsări de la Zoo Târgu Mureş. Toată lumea s-a oprit să îşi facă poze cu flamingo.

"În istoria Grădinii Zoologice este prima dată când am adus flamingo. În 2011 când a fost terminată construirea acestui pavilion, acest compartiment a fost special gândit pentru flamingo.Anul acesta am şi reusit. Suntem mandri că avem în colecția noastră 30 de păsări", a spus Andras Kopacz, director adjunct Grădina Zoologică dinTârgu Mureș.

Grădina Zoologică din Târgu Mureș funcţionează de mai bine de jumătate de secol şi se întinde pe o suprafață de 40 de hectare.

Aici sunt 500 de animale din 120 de specii. Cinci sute de mii de oameni vin, anual, să le vadă.

"A sosit cel de al doilea transport de animale, de data aceasta de la Zoo Budapesta. Acum a sosit un papagal ara cu pieptul galben (Ara ararauna) și 30 de flamingo roz (Phoenicopterus roseus). Papagalul se poate vizita în Pavilionul Tropical, iar păsările flamingo în Pavilionul păsărilor de apă", au scris reprezentanţii de la Grădina Zoologică.

?? A sosit cel de al doilea transport de animale, de data aceasta de la Zoo Budapesta. Acum a sosit un papagal ara cu...

Posted by Târgu Mureș Zoo/ Marosvásárhelyi Állatkert on Monday, 1 November 2021

×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close