x close

Un polițist a fost trimis în judecată pentru trafic de influenţă şi luare de mită

08 Ian 2020   •   16:41
Un polițist a fost trimis în judecată pentru trafic de influenţă şi luare de mită Foto: pixabay.com

Un agent de poliţie din cadrul IPJ Argeş, şef de post la data comiterii faptei, a fost trimis în judecată pentru trafic de influenţă şi luare de mită, se arată într-un comunicat al DGA - Serviciul Judeţean Argeş.

„Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş a finalizat urmărirea penală şi a emis rechizitoriul, prin care a dispus trimiterea în judecată a unui inculpat, agent de poliţie, la data comiterii faptei şef al unui post de poliţie din cadrul I.P.J. Argeş, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă şi luare de mită. Totodată, a încheiat două acorduri de recunoaştere a vinovăţiei cu doi inculpaţi, prin care, unul dintre ei a fost condamnat la pedeapsa închisorii de 1 an şi 4 luni cu suspendarea executării pedepsei pe un termen de supraveghere de 2 ani, pentru săvârşirea infracţiunii de cumpărare de influenţă, iar cel de-al doilea a fost condamnat la aceeaşi pedeapsă, dar pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită", se arată în comunicatul DGA - Serviciul Judeţean Argeş.

Agentul de Poliţie este acuzat că a cerut bani unei persoane căreia i-a promis că va interveni la primărie să nu mai plătească amenzile contravenţionale, în cuantum de circa 500 de lei.

"În ianuarie 2017 inculpatul, agent de poliţie, având la data comiterii infracţiunilor funcţia de şef al unui post de poliţie din cadrul IPJ Argeş, aflându-se în echipajul de serviciu, i-a solicitat uneia dintre persoanele condamnate prin acord de recunoaştere, suma de 200 lei (fiindu-i remisă suma de 50 de euro), promiţându-i acestuia că îşi va folosi influenţa pe lângă funcţionarii din cadrul primăriei din comună, pentru a nu mai plăti amenzile contravenţionale, în cuantum de 536 lei", mai precizează DGA.

De asemenea, fiind în exercitarea atribuţiilor de serviciu, inculpatul a oprit în trafic un autovehicul care transporta material lemnos, pentru verificarea documentelor, iar conducătorul autovehiculului i-a introdus în documente o bancnotă de 50 lei, pe care inculpatul a primit-o, ulterior remiţând acestuia doar documentele solicitate.

În cauză, ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) - Serviciul Judeţean Anticorupţie (SJA) Argeş au desfăşurat acte de urmărire penală, în baza ordonanţelor de delegare emise de procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş.

Lucrătorii Direcţiei Generale Anticorupţie - Serviciul Judeţean Anticorupţie Argeş au beneficiat de sprijinul Serviciului Tehnic din cadrul DGA.

Sursă: Agerpres

Citeşte mai multe despre:

IPJ Argeș
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati