Antena 3 CNN Actualitate Locale România are tot mai puține unități militare pentru pregătirea rezerviștilor | Clădirile abandonate devin adăpost pentru animale

România are tot mai puține unități militare pentru pregătirea rezerviștilor | Clădirile abandonate devin adăpost pentru animale

Cu un război la graniţă, România abia mai are unităţi militare în care să îi pregătească pe rezervişti. Majoritatea au fost eliberate în urmă cu câţiva ani, iar de atunci au fost lăsate să ajungă în paragină. Unele dintre ele au fost închiriate şi au ajuns adăposturi de animale sau depozite de materiale.

de Redacția Antena 3 CNN    |    16 Apr 2024   •   19:29

Acum, unitatea militară Vânju Mare din Drobeta Turnu Severin a ajuns în paragină. Gardurile sunt rupte, iar majoritatea zidurilor clădirilor stau să cadă.

Aici ar trebui să ajungă rezerviştii, care să facă antrenamente. Doar că locul nu mai are nicio legătură cu destinaţia militară de altădată.

"La sfârșitul anilor '90, în Mehedinți existau cel puțin cinci unități militare operative. Toate s-au desființat. Baza materială este la pământ. Unele clădiri au fost predate primăriilor", a declarat Valeriu Pera, colonel în rezervă. 

Doar două corpuri din vechea unitate mai fucţionează. Unul aparţine Poliţiei de Frontieră, iar celălalt s-a transformat într-un adăpost pentru animale.

×
Subiecte în articol: MApN unități militare mehedinti
Parteneri
Motivul pentru care prezentatorii Antena 3 CNN au purtat un bujor roșu în piept
x close