Antena 3 CNN Actualitate Locale Urmărire ca în filme între poliţişti şi un şofer fugar, într-un cartier din Târgu Jiu

Urmărire ca în filme între poliţişti şi un şofer fugar, într-un cartier din Târgu Jiu

Un şofer în vârstă de 23 de ani nu a oprit la semnalele poliţiştilor din Târgu Jiu şi a pornit într-o urmărire ca în filme pe străzile oraşului.

Urmărire ca în filme între poliţişti şi un şofer fugar, într-un cartier din Târgu Jiu
de Gabriela Mladin    |    22 Ian 2023   •   22:40

Tânărul din Argeș, care avea permisul suspendat, nu a oprit a semnalul polițiștilor, astfel că poliţiştii au pornit în urmărirea lui.

Tânărul a reușit să abandoneze mașina într-un cartier și să fugă. Când au găsit autoturismul, polițiștii l-au blocat, parcând în spate, însă mașina nu era asigurată cu frâna de mână și a plecat de pe loc lovind autospeciala de Poliţie.

În final, polițiștii l-au găsit și pe șofer şi l-au testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Pe numele tânărului, poliţiştii au deschis un dosar penal pentru conducere cu permisul suspendat.

"La data de 22 ianuarie, ora 15:30, polițiști din cadrul Biroului Rutier, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe strada Victoriei din municipiul Târgu-Jiu, au efectuat semnalul regulamentar de oprire al unui autoturism, însă acesta nu a oprit, polițiștii pornind în urmărirea sa. Conducătorul auto a abandonat autoturismul pe strada 30 Decembrie, fără a-l asigura corespunzător, acesta punându-se în mișcare și acroșând autospeciala de poliție, oprită regulamnetar în spatele său.

În urma impactului a rezultat avarierea ușoară a autospecialei de poliție. Polițiștii au pornit în urmărirea pedestră a conducătorului auto, acesta fiind identificat pe strada Corneliu Coposu din municipiul Târgu-Jiu. Procedând la verificarea în bazele de date, polițiștii au stabilit că este vorba de un tânăr de 23 de ani, din comuna Boteni, județul Argeș, care are dreptul de a conduce autoturisme pe drumurile publice suspendat. De asemenea, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul, de către o persoană care are suspendat acest drept. Totodată, tânărul a fost sancționat contravențional cu amendă, în conformitate cu prevederile OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice", se arată într-un comunicat al IPJ Gorj.

×
Subiecte în articol: Târgu Jiu Gorj Poliția Română
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close