Antena 3 CNN Actualitate Locale Autoritățile din Brăila continuă să fie în alertă, din cauza ursoaicei văzute în zonă, o premieră neaşteptată la câmpie

Autoritățile din Brăila continuă să fie în alertă, din cauza ursoaicei văzute în zonă, o premieră neaşteptată la câmpie

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Brăila continuă să caute și astăzi ursoaica văzută în premieră în acest județ.

de Ioana Mircea    |    03 Feb 2024   •   11:16

Mai multe echipe caută și astăzi ursoaica observată, în noaptea de joi spre vineri, în zona Făurei-Sat, județul Brăila.

Ar fi pentru prima oară în istorie când este semnalată prezența unui urs în județul Brăila. "Începând cu ora 09.00 patrulează cinci echipaje ale IJJ Brăila, cinci echipaje ale IPJ Brăila, un echipaj SMURD de la ISU Brăila, echipe de voluntari din cadrul UAT Jirlău și un medic veterinar din localitatea Făurei”, a informat, astăzi, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Brăila.

Citește și: Alertă de urşi în Brăila, la câmpie. E o premieră în România! Mesaj RO-Alert: "Evitați zona, rămâneți în locuințe!"

Ursoaica a fost observată în noaptea de joi spre vineri, în zona Făurei-Sat, în pădurea de lângă podul peste râul Buzău. Potrivit debraila.ro, au fost găsite și urme de urs.

ISU a trimis mesaje RO-Alert pentru a-i avertiza pe localnici. Tot debraila.ro susține că este pentru prima oară în istorie când este semnalată prezența unui urs în județul Brăila, aspect confirmat de AJVPS Brăila. Până acum, în literatura de specialitate, nu există referiri la urși în Câmpia Bărăganului.

×
Subiecte în articol: urs Brăila
Parteneri
Motivul pentru care prezentatorii Antena 3 CNN au purtat un bujor roșu în piept
x close