Antena 3 CNN Actualitate Locale Un urs s-a chinuit 10 ore, după ce s-a prins într-un laţ în comuna Ceahlău din Neamţ şi nimeni nu a intervenit să îl ajute

Un urs s-a chinuit 10 ore, după ce s-a prins într-un laţ în comuna Ceahlău din Neamţ şi nimeni nu a intervenit să îl ajute

Un urs s-a chinuit timp de zece ore, după ce s-a prins într-un laț, în comuna Ceahlău, județul Neamț. Nimeni nu a intervenit să îl ajute, pentru că Administrația Locală nu avea contract încheiat cu Asociația de Vânătoare.

Un urs s-a chinuit 10 ore, după ce s-a prins într-un laţ în comuna Ceahlău din Neamţ şi nimeni nu a intervenit să îl ajute
Sursa foto: Captură Antena 3
de Andreea Ştefan    |    13 Sep 2021   •   13:21

Din păcate, ne lovim de birocrație în orice situație. De data aceasta, un urs a agonizat mai bine de 10 ore, iar oamenii nu puteau face nimic pentru a-l ajuta.

”Suferința acelui animal chinuit atâtea ore, prins într-un laț, e un lucru foarte important. Este un act de prindere medievală a unor animale, pentru care nu este sancționat nimeni, iar birocrația dovedește incompetența responsabililor noștri din zona administrativă. Pentru că suferința animalului a fost generată de asumarea răspunderii, atât din partea primăriei, cât și din partea Ministerului Mediului, care nu au fost în stare să delimiteze dacă ursul a fost capturat în acest laț, în intravilan sau în extravilan.

Mai mult decât atât, apare și elementul birocratic cu aceste Asociații de Vânătoare, care sunt obligate să încheie aceste contracte, fiindcă au niște cheltuieli foarte mari în achiziționarea instrumentarului de intervenție în astfel de situații. Mă refer la puștile cu tranchilizant, la tranchilizantul ca atare.

Suferința animalului a fost pierdută din vedere, pentru că nimeni nu a vrut să-și asume răspunderea pentru acest lucru”, a declarat la Antena 3 Sorina Hanea, activist pentru protecția animalelor.

×
Subiecte în articol: Ceahlău Neamţ
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close