Antena 3 CNN Actualitate Locale Urs tânăr şi flămând surprins la furat, într-un Ocol Silvic din Caraş-Severin. A insistat până a reuşit să plece cu prada

Urs tânăr şi flămând surprins la furat, într-un Ocol Silvic din Caraş-Severin. A insistat până a reuşit să plece cu prada

Imagini surprinse de o cameră video la un Ocol Silvic din judeţul Caraş-Severin demonstrează ingeniozitatea de care dă dovadă un urs flămând pentru a pune labele pe un sac cu mâncare.

Urs tânăr şi flămând surprins la furat, într-un Ocol Silvic din Caraş-Severin. A insistat până a reuşit să plece cu prada
de Adrian Iclozan    |    26 Apr 2021   •   17:29

Filmul, difuzat de reprezentanții Romsilva pe rețelele sociale, îl prezintă pe tânărul urs escaladând, în mod repetat, o scară către un punct de observație care adăpostea, între altele, hrană pentru animale.

Ursul îşi folosește botul şi labele pentru a deschide uşa care îl separa de mult-dorita hrană. Nu reușește să ajungă la mâncare după prima tentativă, așa că o ia de la capăt: urcă din nou scara şi deschide uşa micuței magazii din lemn.

Animalul, inteligent, realizează că, pentru a ține deschisă ușa ce are tendința să basculeze în poziția inițială, trebuie să îşi folosească simultan una dintre labe şi botul, asigurându-şi simultan echilibrul pe scară cu celelalte trei membre.

În cele din urmă, ursul reușește să rostogolească în zăpadă un sac cu porumb. Filmarea se încheie cu micul "infractor" fugind printre copaci, cu sacul în bot.

Incidentul a avut loc într-o pădure din Ocolul Silvic Teregova din cadrul Direcției Silvice Caraș – Severin.

Ocolul administrează 24.685 de hectare de pădure, iar angajații Romsilva obișnuiesc să lase rezerve de hrană în diferite zone.

Angajaţii Ocolului au tratat incidentul cu umor, printr-o postare pe Facebook.

"Suntem în căutarea unui mic hoțoman care ne-a lăsat fără un sac de porumb. Semnalmente: blănos, simpatic, ingenios, micuț, bun cățărător, trăiește în pădurile administrate de Ocolul Silvic Teregova, are nas fin și abilități în subtilizarea lucrurilor. Ursul juvenil din imagini a reușit să subtilizeze un sac de porumb dintr-un observator al unui punct de hrănire al animalelor sălbatice amenajat de specialiștii Romsilva la Ocolul Silvic Teregova din cadrul Direcției Silvice Caraș – Severin”, au precizat reprezentanții Romsilva.

 

×
Subiecte în articol: urs hot Caras-Severin
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close