Antena 3 CNN Actualitate Locale Ursul "Rambo" din Ploieşti, greu de prins. Camerele cu termoviziune, dronele sau patrulele de poliţie nu par să fie de ajutor

Ursul "Rambo" din Ploieşti, greu de prins. Camerele cu termoviziune, dronele sau patrulele de poliţie nu par să fie de ajutor

Ursul din Ploiești este de neprins. Deși a fost văzut în mai multe zone din oraș, animalul nu s-a lăsat capturat. 

Ursul "Rambo" din Ploieşti, greu de prins. Camerele cu termoviziune, dronele sau patrulele de poliţie nu par să fie de ajutor
Sursa foto: Getty Images | geyzer/Antena 3 CNN
de Ovidiu Stan    |    19 Aug 2023   •   15:16

Autoritățile locale monitorizează în continuare această situație, prin stabilirea de noi puncte fixe de observare și verificare în zonele în care ursul a fost semnalat. 

Ursul de bătăi de cap autorităților din Ploiești. Exemplarul apare în diferite locuri și, până să se mobilizeze autoritățile, dispare de parcă l-ar fi înghițit pământul. 

Nici camerele cu termoviziune, nici dronele sau sistemul de supraveghere video nu par să fie de ajutor. 

Nici măcar specialiștii în capturarea animalelor sălbatice, care ar trebui să cunoască modul în care acționează ursul, nu reușesc să dea de urma acestuia. 

Deși a fost văzut în multe zone din oraș, sălbăticiunea nu s-a lăsat prinsă.

Pentru că a reușit să scape neprins atât de multă vreme, presa și localnicii l-au poreclit "Rambo".

Autoritățile locale monitorizează în continuare această situație, prin stabilirea de puncte fixe de observare și patrulare în zonele în care ursul a fost semnalat, prin montarea a trei camere de supraveghere video și prin monitorizarea cu dronă de două ori pe zi. 

De asemenea, a fost instalată și o cușcă pentru capturarea exemplarului de urs. 

Totodată, echipaje le Poliției Locale Ploiești și Inspectoratului Județean de Jandarmi Prahova monitorizează alternativ zonele sus indicate, la interval de jumătate de oră. Cu toate acestea, ursul nu a fost prins.

În urmă cu trei săptămâni, un urs a fost filmat şi fotografiat pe strada Găgeni, iar la finalul săptămânii trecute o persoană a semnalat prezenţa unui urs în apropierea rafinăriei Vega, însă la momentul la care autorităţile au ajuns acolo, animalul se mai afla în zonă. 

El a fost căutat pe timp de noapte, cu o dronă dotată cu cameră cu termoviziune, însă fără rezultat.

×
Subiecte în articol: urs Ploiești
Parteneri
Stare de alertă în Cluj-Napoca, după ce o stradă principală s-a surpat
x close