Antena 3 CNN Actualitate Locale Urs, surprins când traversează pe o trecerea de pietoni din Sinaia

Urs, surprins când traversează pe o trecerea de pietoni din Sinaia

Urșii sunt văzuți din ce în ce mai des în localitățile de pe Valea Prahovei, iar cetățenii sunt avertizați aproape zilnic prin mesaje RO-Alert ce semnalează prezența animalelor sălbatice. Recent, un urs a fost surprins în timp ce traversa pe trecerea de pietoni, în Sinaia.

Urs, surprins când traversează pe o trecerea de pietoni din Sinaia
Sursa foto: captura YouTube
de Maria Zărnescu    |    16 Iun 2021   •   11:38

Imaginile au devenit virale, după ce au fost postate în mediul online. Ursul este surprins cum traversează pe trecerea de pietoni, exact ca un om. Șoferul unei mașinii a oprit autoturismul la trecere, pentru ca animalul să traverseze și astfel a reușit să-l surprindă într-o filmare.

Peste 20 de intervenții pentru îndepărtarea urșilor de pe Valea Prahovei, în ultimele 2 luni

Jandarmii au avut 20 de interveniții în acest weekend, pentru îndepărtarea urșilor veniți în stațiunile de pe Valea Prahovei.

În Sinaia, Bușteni și Azuga, urșii au fost văzuți pe străzi, în curți, pe lângă tomberoane, dar ți în zona pârtiilor.

"Peste tot în oraș au început să coboare urșii. Coboară în toate cartierele din oraș, nu cum se întâmpla în anii trecuți, doar în cartierele care sunt la limita pădurii.

Coboară și centrul orașului, intră în curțile oamenilor și au încercat să intre în case. În calitate de administrație publică locală, nu putem face mare lucru. Am informat Ministerul Mediului, am solicitat să aprobe relocarea exemplarelor de urși care vin parament în comunitate (...) Primim zi de zi mesaje prin RO-Alert, prin care ni se spune să nu mergem pe nu știu ce stradă din oraș, pentru că este un urs prezent acolo. Nu suntem în stare de război ca să nu poți circula pe străzi.

Datoria autorităților este să mențină siguranța cetățenilor. Din păcate, toate solicitările noastre au fost fără succes.

Ultima relocare a urșilor s-a realizat acum 12 ani, iar de atunci cererile ne-au fost respinse", a explicat primarul din Sinaia, Vlad Oprea, la Antena 3.

×
Subiecte în articol: urs traverseaza trecere pietoni Sinaia
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close