Antena 3 CNN Actualitate Locale Cerb de 200 de kilograme, ucis de un urs care a pătruns în incinta unui complex de vânătoare. Autorităţile refuză evaluarea pagubelor

Cerb de 200 de kilograme, ucis de un urs care a pătruns în incinta unui complex de vânătoare. Autorităţile refuză evaluarea pagubelor

Incidentul a avut loc miercuri, la un complex de vânătoare din Sărăţel, Bistrița, acolo unde un urs a intrat pe proprietate săpând pe sub gardul electric şi a ucis un cerb de 200 de kilograme. Administratorii au cerut autorităților să constituie o comisie de evaluare a pagubei, dar au fost refuzați.

Cerb de 200 de kilograme, ucis de un urs care a pătruns în incinta unui complex de vânătoare. Autorităţile refuză evaluarea pagubelor
Sursa foto: timponline.ro
de Claudia Popovici    |    22 Iul 2021   •   20:44

Potrivit presei locale, ursul a intrat în complexul de vânătoare miercuri dimineaţa săpând pe sub gardul electric. Victimă i-a fost un cerb de 200 de kilograme achiziționat recent cu factură de la o altă fermă.

„L-a surprins, din câte îmi dau seama, că a venit pe drum, ușor, cerbul mânca frunze. S-au văzut urmele. L-a prins, l-a sfâșiat pe spate, până l-a omorât a durat o oră. A fost obosit și nu a mâncat mai nimic din el", a spus pentru timponline.ro administratorul complexului care a precizat că cerbul a fost achiziționat cu 14.000 de lei pe bază de factură de la o altă fermă. Până la urmă, spun ei, cerbul este proprietate privată, iar ursul este proprietatea statului şi au cerut autorităţilor o comisie de evaluare a pagubelor.

Autorităţile au refuzat evaluarea pagubelor

Au fost însă refuzați pe motiv că statul îi despăgubește doar pe proprietarii de animale domestice și de culturi distruse de sălbăticiuni.

Mai mult, spun reprezentanții complexului ursul nu a părăsit proprietatea, iar paznicii se tem să mai dea de mâncare la celelalte animale fiindcă acesta poate fi oriunde.

Contactat pentru un punct de vedere de jurnaliştii de la timponline.ro comisarul șef al Gărzii Forestiere Cluj a declarat că "nu există un temei legal să facă o verificare pentru animalele sălbatice ținute într-un complex şi doar într-o instanță vor putea obține o despăgubire”.

×
Subiecte în articol: urs
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close