Antena 3 CNN Actualitate Locale Cheltuieli uriaşe în minivacanţa de 1 Mai. 100.000 de turişti la malul mării

Cheltuieli uriaşe în minivacanţa de 1 Mai. 100.000 de turişti la malul mării

Minivacanța de 1 mai nu a adus doar zeci de mii de turiști, ci și sume colosale încasate de proprietarii de la malul mării.

de Alexandra Axinia    |    02 Mai 2023   •   10:33

Minivacanța de 1 mai s-a încheiat, iar acum a venit momentul ca patronii să tragă linie și să facă bilanțul. Estimările hotelierilor au fost depășite, iar numărul turiștilor care au ales anul acesta litoralul pentru micul sejur depășește o sută de mii.

Hotelierii spun că a fost un 1 mai la fel de bun ca înainte de pandemie. Cei mai mulți turiști, circa 85.000 de turiști au fost la Costinești, în cele patru zile de festival. Mamaia a fost pe locul doi, acolo unde, pe lângă petrecăreții români, au fost și peste 10.000 de turiști străini la festivalul de muzică electronică.

Surpriza plăcută a acestei minivacanțe a fost aglomerația din Costinești. La un calcul simplu, făcut cu cheltuieli minime, pe litoral s-au lăsat circa șapte milioane de euro.

Citește și: Un bărbat a murit lovit de o locomotivă în Portul Constanța

Pe lângă bucuria venitului, au fost și nemulțumiri venite din parte hotelurilor care s-au plânsă pentru faptul că în timpul evenimentelor desfășurate pe litoral au fost foarte multe controale din partea autorităților. Aceștia spun că aceste controale trebuiau făcute înainte.

De asemenea, supărare mare este și pentru faptul că ministrul turismului nu a dat nicio atenției litoralului în această minivacanță care deschide oficial sezonul estival de la mare.

×
Subiecte în articol: venituri mari 1 mai festival litoral
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close