Antena 3 CNN Actualitate Locale Valentin Popa, maistrul militar care a câștigat medalia de argint la Jocurile Invictus, printre voluntarii Ştafetei Veteranilor, la Târgu Mureş

Valentin Popa, maistrul militar care a câștigat medalia de argint la Jocurile Invictus, printre voluntarii Ştafetei Veteranilor, la Târgu Mureş

Maistrul militar Valentin Popa se numără printre voluntarii care aleargă pe traseul galben la cea de-a X-a ediţie a Ştafetei Veteranilor Invictus.

Valentin Popa, maistrul militar care a câștigat medalia de argint la Jocurile Invictus, printre voluntarii Ştafetei Veteranilor, la Târgu Mureş
Sursa foto: Sursa: Facebook/Invictus Games Echipa Romaniei
de Roxana Mihăiescu    |    13 Oct 2023   •   09:22

În luna septembrie, Valentin Popa a participat la Jocurile INVICTUS desfăşurate la Düsseldorf, Germania și a reușit să câștige medalia de argint la proba de atletism în scaun rulant pe distanţa de 1.500 de metri. Acum, maestrul militar a pornit, în această dimineață, pe traseul galben de la Târgu Mureş spre Mediaş.

”Camaradul nostru Valentin Popa se numără printre cei 65 de voluntari care au pornit în această dimineaţă de la Târgu Mureş spre Mediaş. Ulterior, pe traseu ni s-au alăturat şi alţi voluntari care nu erau înscrişi. Echipele de ştafetă sunt formate din voluntari civili şi militari, sportivi de performanţă sau amatori şi militari răniţi - componenţi ai INVICTUS Team România la Jocurile INVICTUS. Spre surpriza noastră, între alergătorii cu ştafeta galbenă se regăsesc şi copii, ceea ce ne bucură. Ştafeta Veteranilor INVICTUS a plecat în jurul orei 6,30 din Piaţa Teatrului din Târgu Mureş. Voluntarii vor purta ştafeta galbenă pe traseul Târgu Mureş - Oarba de Mureş - Târnăveni - Mediaş. Alergăm cu Drapelul Naţional şi ne vom opri la monumentele ridicate în cinstea militarilor care au murit pentru ca noi astăzi să existăm. Ne vom aduce aminte de străbunicii şi bunicii care au luptat pentru libertatea noastră”, a declarat, vineri, locotenent-colonel Alexandru Ivanof de la Compartimentul Relaţii Publice al Comandamentului Forţelor pentru Operaţii Speciale, pentru Agerpres. 

Citește și: "L-am avut pe Dumnezeu în echipa mea" | El este Levente, prima persoană cu handicap din lume care a reușit să termine un ultramaraton

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Ieri, Garnizoana Târgu Mureş a primit cu bucurie ştafeta galbenă de la militarii din Batalionul 385 Artilerie "Iancu de Hunedoara", care fac parte din detaşamentul de Jandarmerie, Poliţia municipiului, Poliţia locală din Odorheiul Secuiesc, şi militarii din Batalionul 72 Apărare CBRN Negru Vodă din Sighişoara.

Astăzi, voluntarii de la Comandamentul Forţelor pentru Operaţii Speciale şi toate structurile de apărare şi ordine publică din Târgu Mureş au preluat ştafeta, care aleargă sub sloganul inspirat, "Eroii nu mai au nevoi, eroii ne mai au pe noi".

"Ştafeta Veteranilor INVICTUS" - ediţia a X-a este un eveniment organizat la nivel naţional sub egida Ministerului Apărării Naţionale cu scopul de a promova memoria eroilor români prin intermediul sportului.

"Activitatea se desfăşoară în perioada 5 - 25 octombrie 2023 şi presupune purtarea unei ştafete, reprezentată de către una din culorile drapelului tricolor, pe trei trasee diferite. Alergătorii însoţiţi de biciclişti au plecat din Bucureşti, Piteşti şi Călăraşi pe 5 octombrie. Toate cele trei trasee reunite la Carei, de Ziua Armatei României, vor întregi drapelul tricolor, reevocând astfel momentul din 25 octombrie 1944 şi cinstind eroii şi veteranii României care s-au jertfit pentru ca noi, astăzi, să avem un loc căruia îi putem spune acasă", a precizat lt. col. Alexandru Ivanof, pentru sursa citată.

×
Subiecte în articol: valentin popa Târgu Mureș
Parteneri
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare
x close