Antena 3 CNN Actualitate Locale Vântul puternic face ravagii în România. Un cort de campanie a doborât o femeie la Suceava. Mai multe construcții au fost distruse în Maramureș și Neamț, iar în Harghita cablurile de electricitate au ajuns pe șosea

Vântul puternic face ravagii în România. Un cort de campanie a doborât o femeie la Suceava. Mai multe construcții au fost distruse în Maramureș și Neamț, iar în Harghita cablurile de electricitate au ajuns pe șosea

Vântul puternic face victime în România. O femeie a fost rănită grav după ce un cort de campanie al formațiunii AUR a fost spulberat de rafale de vânt, în județul Suceava.

de Paul Ciurari    |    29 Mar 2024   •   12:28

Vântul și-a mai făcut de cap în Maramureș, unde a luat pe sus acoperișul unei case, dar și în județul Neamț, unde a distrus o spălătorie auto.

"În județul Suceava, la Gura Humorului, un cort al formațiunii AUR a fost, pur și simplu, spulberat de vânt astăzi. 

Scheletul metalic al cortului a lovit în cap o femeie care trecea prin zonă. În urma loviturii, femeia și-a pierdut cunoștința pentru scurt timp.

Un medic de la Serviciul de Ambulanță, aflat în timpul liber, era în zonă la momentul incidentului și a putut să acorde victimei primul ajutor, până a ajuns la fața locului un echipaj SMURD. Acesta a preluat-o pe femeie și a transportat-o la Centrul de Primiri-Urgențe de la Gura Humorului.

La un pas de moarte s-a aflat și o familie din Bacău. Membrii acesteia se deplasau cu mașina dinspre Vatra Dornei spre Bistrița.

Un copac a căzut pe DN 17, în zona localității Mureșenii Bârgăului, lovind mașina acestora. Șoferul, un bărbat în vârstă de 47 de ani, a pierdut controlul volanului în momentul în care a căzut arborele peste autoturism și a ieșit în afara părții carosabile.

Meteorologii au anunțat vânt de 100 km/h în Carpații Orientali

Trei dintre cei cinci copii aflați în vehicul au ajuns la spital cu mai multe răni în zona capului și a abdomenului. Ei au fost însoțiți de mama lor.

Din cauza vântului puternic, în județul Maramureș, la Sighetul Marmației, un acoperiș al unei case a fost spulberat, iar pompierii au intervenit pentru a înlătura resturile de construcție ce i-ar fi putut pune în pericol pe pietonii din zonă.

De asemenea, în Piatra Neamț, acoperișul unei spălătorii auto a fost luat de vânt în această dimineață, fiind purtat până peste un foișor.

Din fericire, nimeni nu a fost rănit.

Meteorologii au anunțat, de altfel, vânt puternic în partea de nord și de nord-est a țării, cu rafale de 60-70km/h iar în Carpații Orientali, chiar cu  rafale de 100km/h", a relatat corespondentul Antena 3 CNN, Paul Ciurari.

Vântul a rupt cabluri de electricitate în Harghita

În cursul după-amiezii de vineri, Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române a informat că pe DN 15 Ceahlău-Reghin, la ieșirea din municipiul Toplița, județul Harghita, mai multe cabluri de electricitate au căzut pe suprafața de rulare din cauza vântului puternic.

Traficul rutier a fost oprit temporar pe ambele sensuri de mers.

Conform sursei citate, în urma incidentului nu s-au înregistrat persoane rănite ori autovehicule avariate.

×
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close