x close

ANM anunță vânt slab în județul Ilfov: Evoluția norului de fum din Periș va fi de relativă staționare

de L.D.    |    08 Apr 2020   •   11:12
ANM anunță vânt slab în județul Ilfov: Evoluția norului de fum din Periș va fi de relativă staționare Captura Antena3

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a anunțat, miercuri dimineața, referitor la evoluția norului de fum din zona Periș, că circulația aerului va fi relativ slabă, și se va realiza predominant dinspre est-nord-est către vest-sud-vest.

„Având în vedere simulările modelelor numerice rulate în cadrul Administrației Naționale de Meteorologie privind evoluția norului de fum din zona Periș, jud. Ilfov – mun. București se apreciază că în cursul acestei zile circulația aerului va fi relativ slabă (sub 20 km/h) și se va realiza predominant dinspre est-nord-est către vest-sud-vest, astfel că evoluția norului de fum va fi de relativă staționare și dispersie, apoi de deplasare ușoară către vest-sud-vest. În intervalul menționat, în zona de interes cerul va fi senin”, anunță sursa citată.

Mai mulți locuitori din zona de Nord a Bucureștiului au reclamat că simt un miros puternic de cauciuc ars și că aerul este irespirabil.

Ministrul Mediului, Costel Alexe, a explicat, miercuri dimineața, că mirosul urât provine de la un incendiu de vegetație care are loc pe teritoriul administrativ al comunei Periş, la limita cu judeţul Dâmboviţa, la nord-nord-vest de Comuna Corbeanca.

„Nu miroase a cauciuc ars sau a plastic, ci mai degrabă avem un incediu de vegetație. În urma incendierii unei suprafețe semnificative de vegetație în zona Periș din județul Ilfov, ard mocnit batalurile, bazinele de acumulare ale fostei ferme de porci. Arderea acestor resturi generează mirosuri specifice, fum înecăcios , resimțit de locuitorii din vecinătate și de noi cei din București, ca urmare a vitezei vântului. Echipele Gărzii de Mediu și APM-ul sunt pe teren, în Nordul Capitalei pentru agestiona situația și a evalua impactul incendiului de vegetație. Cel mai puternic se resimte în Corbeanca, Buftea, Otopeni. În această dimineață am avut discuții cu cei de la ISU, care sunt pe teren și în datoriria cărora este stingerea acestui incendiu”, a explicat Costel Alexe, la Digi 24 TV.

Citeşte mai multe despre:

nor de fum vant slab peris
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati