Antena 3 CNN Actualitate Locale Viermi și carne stricată, în meniul studenților de la Academia de Poliție din București. Europol: "Mâncare similară cu ce se primea în lagărele de muncă"

Viermi și carne stricată, în meniul studenților de la Academia de Poliție din București. Europol: "Mâncare similară cu ce se primea în lagărele de muncă"

Sindicatul Europol a sesizat autoritățile după ce, în mâncarea oferită studenților de la Academia de Poliție, s-au găsit viermi, iar carnea oferită acestora ar fi fost alterată.

Viermi și carne stricată, în meniul studenților de la Academia de Poliție din București. Europol: "Mâncare similară cu ce se primea în lagărele de muncă"
Sursa foto: Facebook/ Europol
de Mia Lungu    |    16 Noi 2023   •   20:50

Europol reclamă ”bătaia de joc” la care sunt supuși studenții de la Academia de Poliție, la doar două zile după ce zeci dintre aceștia au ajuns la spital cu toxiinfecție alimentară.”Umilință, bătaie de joc, căprărie și mâncare similară cu ce se primea în lagărele de muncă din perioada comunistă.

După două zile în care zeci de studenți au ajuns la spital cu diagnostic preliminar de toxiinfecție alimentară, în Academia de Poliție continuă bătaia de joc la adresa studenților, viitori ofițeri de poliție.

Aceștia au condiții mai proaste decât cele ale deținuților din pușcării”, scrie sindicatul Europol pe pagina de Facebook.

În postare, Europol acuză faptul că nimeni din conducerea Ministerului de Interne nu a luat atitudine față de "umilința și bătaia de joc la adresa studenților".

Umilință, bătaie de joc, căprărie și mâncare similară cu ce se primea în lagărele de muncă din perioada comunistă. După...

Posted by Sindicatul Europol on Thursday, 16 November 2023

”În meniul primit azi, la două zile de la declanșarea focarului de infecție, se pot vedea cu ochiul liber larve de viermi în supă sau carne alterată cu miros înțepător. Nu numai că nimeni din conducerea ministerului nu a luat atitudine față de umilința și riscul bacteriologic existent, dar și la acest moment bătaia de joc continuă la adresa studenților cărora li se oferă 'mâncare', ce se aseamănă cu lăturile".

Sindicaliștii susțin faptul că scopul unor persoane din Minister este de a ascunde problemele existente la Academia de Poliție.

"Acum poate veți înțelege de ce i s-a vândut gogoși viceprim-ministrului Predoiu cu privire la 'beneficiile' militarizării Academiei de Poliție. De fapt scopul celor din linia doi a MAI, este de a băga pumnul în gură studenților și de a nu mai ieși mizeria la suprafață", scrie sindicatul.

Europol precizează că a sesizat toate autoritățile cu atribuții în domeniu și își exprimă speranța că situația nu va fi mușamalizată.

”Sperăm că nu se va mușamaliza și acest caz, la fel ca acela din toamna anului trecut când studenții au fost înghesuiți câte 16 în dormitoare, mai rău ca pușcăriașii, în condiții insalubre”, încheie sindicaliștii.

×
Parteneri
Stare de alertă în Cluj-Napoca, după ce o stradă principală s-a surpat
x close