Antena 3 CNN Actualitate Locale O fostă vilă a lui Ceauşescu, aflată în paragină, o să fie transformată în cămin pentru bătrâni

O fostă vilă a lui Ceauşescu, aflată în paragină, o să fie transformată în cămin pentru bătrâni

Una dintre fostele vile de protocol ale lui Nicolae Ceauşescu va fi reamenajată pentru a putea fi folosită drept casă de bătrâni pentru oamenii sărăci şi abandonaţi.

O fostă vilă a lui Ceauşescu, aflată în paragină, o să fie transformată în cămin pentru bătrâni
Sursa foto: Asociaţia "Happy"
de Georgiana Adam    |    07 Oct 2021   •   16:07

Ideea este a unei foste jurnaliste din Botoşani, Ionela Ivan, care se implică de mai bine de 10 ani în acţiuni umanitare, potrivit adevarul.ro.

În urmă cu câţiva ani, ea a înfiinţat de câţiva ani asociaţia "Happy", dedicată unor proiecte sociale, inclusiv stabilirea unor zone de colectare a hainelor şi alimentelor în municipiul Botoşani, pentru cei nevoiaşi. Tot prin asociaţie, zeci de oameni ai străzii sunt hrăniţi zilnic graţie donaţiilor din partea unor persoane inimoase. 

Acum, are un proiect nou: vrea să facă un cămin gratuit, pentru bătrânii nimănui, susţinut din sponsorizări, iar construcţia va fi chiar în una din fostele vile ale lui Ceauşescu. În plus, aceasta este în paragină.

"În iarna anului 2014, în biroul unei firme de asigurări a unui prieten, am mobilizat toţi cunoscuţii să facă acasă o supă caldă şi să o împărţim pe stradă oamenilor fără adăpost. 

Acel moment a fost primul nostru contact cu lumea străzii, o lume gri, rece, plină de frică, o lume nebună, haotică, violentă, plină de vicii şi dependenţe. Am visat să le oferim un adăpost mai ales vârstnicilor. Era un vis atunci, acum devine realitate", spune Ionela Ivan. 

Acum, femeia a găsit în Botoşani această casă de protocol care a fost a lui Ceauşescu, dar care este în paragină şi a fost scoasă la vânzare. Asociaţia "Happy" s-a angajat că o va plăti în timp, pe bucăţi, din donaţii şi a început să o repare.  

De jumătate de an s-au apucat de treabă şi au renovat vila cu trei etaje care poate deveni acum adăpost pentru 60 de bătrâni săraci şi abandonaţi pe străzi, iar hrana lor va fi asigurată din donaţii şi sponsorizări.
 

×
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close