Antena 3 CNN Actualitate Locale El este Viorel Demean, fostul șef ISU care s-a împușcat în piept, la trei săptămâni de la pensionare

El este Viorel Demean, fostul șef ISU care s-a împușcat în piept, la trei săptămâni de la pensionare

Viorel Demean, fostul comandant al pompierilor din Hunedoara, s-a împușcat în piept, în casă.

El este Viorel Demean, fostul șef ISU care s-a împușcat în piept, la trei săptămâni de la pensionare
Sursa foto: ISU Hunedoara
de Laura Dinu    |    22 Dec 2022   •   09:20

Chiar soția lui, care este polițist, a fost cea care l-a găsit. Femeia le-ar fi spus anchetatorilor că totul a fost un accident, în timp ce bărbatul încerca să își curețe arma. Specialiștii nu cred însă această varianță. În special ținând cont de experiența militară a acestuia. 

Șansa lui a fost faptul că glonțul a trecut la doar câțiva centimetri de inimă.  

"Era conștient, cooperant. I-au fost pansate plăgile și a fost transportat la urgență. S-a intrat de urgență în sală, unde a avut loc eliberarea sângelui de la nivelul toracelui", a declarat Călin Dumitrescu, medic Ambulanță Hunedoara. 

Imediat după ce a fost stabilizat la spitalul din Deva, bărbatul de 47 de ani a fost transferat la Timișoara cu un elicopter SMURD.  

"Este stabil din punct de vedere hemodinamic. A fost adus pentru supraveghere și tratament de specialitate. Este în UPU a spitalului nostru", a declarat Ramona Gâdea, Spitalul Municipal Timișoara. 

În ceea ce privește faptul că Demean s-ar fi împușcat accidental, în timp ce își curăța arma pe care o deține legal, specialiștii spun că acest lucru ar fi foarte puțin probabil.  

"La tragerile executate de cei din subordine, tragerea este condusă chiar de comandantul lor. Este cel puțin ciudat că un om care cunoaște toate aceste reguli și pe care le-a impus subordonaților, să greșească într-o asemenea manieră", a declarat Dan Antonescu, specialist criminalist.  

Viorel Demean a ieșit la pensie după 27 de ani în rândurile pompierilor, pe 1 decembrie 2022. Timp de 13 ani, el a fost șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență din Hunedoara. 

Potrivit presei locale, la începutul lunii decembrie, Viorel Demean ar fi intrat în vizorul procurorilor DNA, în urma unor presupuse fapte de corupție. Șeful pompierilor ar fi falsificat acte în registrul de evidență al salariaților înainte să se pensioneze. Alături de Demean ar fi cercetat și inspectorul șef adjunct al ITM Hunedoara, scrie observatornews.ro

×
Subiecte în articol: viorel
Parteneri
Noua fabrică din România care se deschide după Paște
x close