Antena 3 CNN Actualitate Locale Vlad, polițistul iubit de toată comunitatea din Iclănzel, județul Mureș, pentru faptele bune. ”Mulțumim, om cu suflet mare”

Vlad, polițistul iubit de toată comunitatea din Iclănzel, județul Mureș, pentru faptele bune. ”Mulțumim, om cu suflet mare”

Vlad, un poliţist de 27 de ani din localitatea Iclănzel, județul Mureș, este iubit de toată comunitatea, pentru faptele bune pe care le face. Chiar şi după o zi grea în uniformă, tânărul poliţist nu uită să treacă pe la cei în nevoie şi să le ducă ceva de mâncare sau să îi consoleze cu o vorbă bună.

Vlad, polițistul iubit de toată comunitatea din Iclănzel, județul Mureș, pentru faptele bune. ”Mulțumim, om cu suflet mare”
Sursa foto: Antena 3
de Andreea Ştefan    |    Sorin Tantos    |    29 Oct 2021   •   16:14

El este Vlad Cicio. Deşi e poliţist de doar trei ani, deja e cunoscut în tot judeţul, pentru faptele bune pe care le face în localitatea sa, Iclănzel.

Dar o întâmplare anume l-a făcut celebru: într-o noapte, a mers într-o localitate vecină să cumpere medicamente pentru o gravidă bolnavă, care plecase singură la drum.

”În primul rând, ca om, dar și ca polițist, trebuie să inspirăm ceea ce noi de fapt suntem și anume siguranță și încredere”, spune Vlad.

vox adina chişa

”Doamna cu medicamentele, domnii cu roata de rezervă, donarea de sume de bani la centrul de îngrijire, de Crăciun a făcut o coletă și a dus multe haine și alimente la o familie”, a spus Adina Chișa, o localnică din Iclănzel.

Vlad nu se consideră erou, ci doar un simplu cetățean

”Aș vrea să spun că ceea ce consider eu e că nu am făcut nimic ieșit din tipar. Nu știu dacă sunteți de acord cu mine, dar sunt lucruri mărunte pe care ar trebui să le facem fiecare”, a spus, modest, tânărul polițist.

Iclănzel nu e o localitate tumultoasă, așa că Vlad ar putea să stea în mașină cu chipiul tras pe frunte, însă nu o face.

Când nu este în misiune, nu pierde vremea și încearcă mereu să ajute.

”În general, când vezi un om îmbrăcat în haine de polițist, inspiră în primul rând teamă, după aceea încredere și respect. La domnul polițist e invers”, a spus o altă localnică.

Vlad Cicio s-a remarcat prin ajutorul dat din inimă oamenilor

Considerat un om de baza al societăţii în care trăieşte, Vlad s-a remarcat prin ajutorul pe care îl acordă oricui are nevoie.

”Anul trecut, când am intrat în starea de urgență, am fost izolați la locul de muncă. Vlăduț a fost primul care ne-a sunat și ne-a întrebat dacă avem nevoie de ceva. A doua zi dimineață, a venit cu un portbagaj plin de apă și a donat pentru centrul nostru o sumă de bani”, a povestit și Adina Chișa cu drag despre Vlad Cicio.

Pe lângă atribuţiile de poliţist desemnate de locul de muncă, Vlad face tot posibilul să prevină posibile incidente nefericite.

”Trecând prin zonă, trecând mașinile cu porumb, căzaâd din remorcă porumb, el a cerut o mătură și a început să măture”, mai spune Adina.

Locuitorii satului au doar cuvinte de laudă la adresa lui Vlad.

El, însă, nu se consideră un erou, ci doar un simplu cetăţean.

MAI: ”Mulțumim, om cu suflet mare”

Cu toate astea, nu este prima dată când povestea lui Vlad este spusă publicului. La începutul anului 2020, Ministerul Afacerilor Interne a simțit să împărtășească faptele bune făcute de tânărul polițist, într-o postare făcută pe Facebook, care ajuns la inimile a aproape 90.000 de români.

”Vlad are 25 de ani și din anul 2017 este polițist în comuna Iclănzel, județul Mureș.

În fiecare dimineață, mai ales în această perioadă, și-a făcut un obicei din a merge pe jos prin comună pentru a afla direct de la oameni care le sunt problemele și unde e nevoie de ajutorul său.

Așa a fost și acum câteva zile, când s-a oprit la prima gospodărie. Din curte l-a întâmpinat o femeie în vârstă.

- Sărut mâna! Sunteți bine? Aveți nevoie de ceva?

- Suntem bine, mamă! Nu avem nevoie de nimic.

- Măcar pâine aveți?

- Ne-om descurca cu ce a mai rămas de zilele trecute.

- Vă rog să nu ieșiți din curte decât dacă este ceva urgent. Vă las aici câteva declarații ca să le completați dacă este cazul. Și vă rog să-mi dați de știre dacă aveți nevoie de ceva.

A trecut apoi pe la următoarele case și i-a rugat pe oameni, majoritatea în vârstă, să înțeleagă că e mai bine pentru ei să nu părăsească gospodăriile.

A ajuns apoi și la brutăria din vecinătatea comunei.

- Bună ziua! Vă las aici mai multe tipizate ale declarației. O să anunț oamenii că pot găsi și la dumneavoastră.

- Bună ziua! Sigur, cum să nu.

- Pâine mai aveți?

- Avem. Mulți oameni nu au mai ieșit din case.

- Păi, o să cumpăr eu mai multe, dar să mi le asezați să le pot lua pe toate.

Pe drumul de întoarcere, Vlad a oprit pe la fiecare gospodărie unde știa că sunt persoane în vârstă și le-a oferit câte o pâine proaspătă.

- Nu trebuie să o plătiți. Oameni suntem! Important e să fim sănătoși, le-a spus el acestora.

Vlad, felul în care TU ai ales să fii aproape de comunitate ne-a determinat să-ți facem cunoscută povestea, pentru a-ți arăta respectul, admirația și prețuirea noastră.

Mulțumim, OM CU SUFLET MARE!”

×
Subiecte în articol: mures politist Iclănzel
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close