Antena 3 CNN Actualitate Locale Se caută familii care să locuiască în case ale Muzeul Satului Bănățean. Ce condiţii trebuie să îndeplinească

Se caută familii care să locuiască în case ale Muzeul Satului Bănățean. Ce condiţii trebuie să îndeplinească

Se caută voluntari care să locuiască în patru case din diferite regiuni ale țării care se regăsesc la Muzeul Satului Bănățean.

Se caută familii care să locuiască în case ale Muzeul Satului Bănățean. Ce condiţii trebuie să îndeplinească
Sursa foto: Muzeul Satului Bănățean Timișoara Oficial
de Alexandra Axinia    |    16 Mai 2023   •   15:13

În Timișoara, la Muzeul Satului Bănățean, au fost realizate patru replici ale gospodăriilor tradiționale din zona de cooperare transfrontalieră: bănăţeană, maghiară, şvăbească şi sârbească, precum și un Centru multifuncțional de informare şi promovare turistică în cadrul Bastionului Theresia.

Pentru a da viață unui proiect mai vechi al instituției, noul director al muzeului caută voluntari care doresc să trăiască, exact ca pe vremuri, în case rustice. 

"Vreau să readucem în atenția publicului această idee. Ar fi păcat să nu o facem pentru că cele patru gospodării sunt funcționale, deci ar putea oricând locui patru familii aici. Căutăm familii dar în regim ori de parteneriat ori de voluntariat, pentru că nu aveam fonduri destinate și cred că nici cadru legal pentru a-i plăti pe acești oameni.

În regim de voluntariat cu condiția să aibă grijă de aceste gospodării, să locuiască în ele ca și cum le-ar aparține și în condițiile în care au fost gândite de undeva de sfârșit de secol XIX, început de secol XX, deci nu neapărat în condiții de modernitate", a declarat pentru Tion conf. dr. Dorel Micle, directorul Muzeului Satului Bănățean.

Doritorii care vor locui în aceste case vor beneficia și de activități precum olărit sau grădinărit, astfel încât curțile gospodăriilor să prindă viață. 

×
Parteneri
O nouă schemă de înșelătorie imobiliară în România
x close