Antena 3 CNN Actualitate Locale Zăpadă de 6 metri de Transfăgărăşan! Când se va redeschide cel mai spectaculos traseu din România

Zăpadă de 6 metri de Transfăgărăşan! Când se va redeschide cel mai spectaculos traseu din România

Imagini spectaculoase cu zăpadă de peste 6 metri au fost surprinse pe Transfăgărăşan, la final de mai. Drumarii încearcă să îndepărteze stratul de zăpadă consistent depus pe serpentinele de sub Bâlea Lac. Cel mai spectaculos traseu din România se va deschide pe 1 iulie.

Zăpadă de 6 metri de Transfăgărăşan! Când se va redeschide cel mai spectaculos traseu din România
Sursa foto: DRDP Braşov/Facebook
de Georgiana Adam    |    27 Mai 2021   •   12:56

Drumarii curăţă şoseaua cu excavatorul de zile întregi, iar acum au ajuns pe porţiunea cea mai problematică, unde stratul de zăpadă are câţiva metri înălţime.

Muncitorii spun că eliberarea completă a drumului poate dura chiar şi câteva săptămâni. În această perioadă, Transfăgărășanul este închis circulației.

Se deschide numai patru luni pe an, de la 1 iulie la 30 octombrie, din cauza zăpezii şi a pericolului de avalanşă.

"Deszăpezirea Transfăgărășanului a ajuns în zona „critică”. Pe serpentinele de sub Bâlea Lac stratul de zăpadă depășește 6 metri și de astăzi intervenim și cu un escavator pentru că utilajele obișnuite de deszăpezire nu fac față în asemenea condiții", se arată în postarea  de pe Facebook a Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Braşov.

Deszăpezire Transfăgărășan - 26.05.2021

Deszăpezirea Transfăgărășanului a ajuns în zona „critică”. Pe serpentinele de sub Bâlea Lac stratul de zăpadă depășește 6 metri și de astăzi intervenim și cu un escavator pentru că utilajele obișnuite de deszăpezire nu fac față în asemenea condiții.

Posted by Directia Regionala de Drumuri si Poduri Brasov on Wednesday, 26 May 2021

×
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close