Antena 3 CNN Actualitate Locale Zeci de oameni în ploaie pentru a-și schimba furnizorul de gaze, după ce prețul a crescut de peste 10 ori

Zeci de oameni în ploaie pentru a-și schimba furnizorul de gaze, după ce prețul a crescut de peste 10 ori

Imagini incredibile create de situaţia facturilor umflate. Zeci de oameni din Mehedinţi aşteaptă chiar la această oră, în ploaie, la sediile furnizorilor de utilităţi, pentru a-şi rezilia contractele păguboase după ce s-au trezit că au de plată de două-trei ori mai mult decât de obicei.

Zeci de oameni în ploaie pentru a-și schimba furnizorul de gaze, după ce prețul a crescut de peste 10 ori
de Adriana Drăghici    |    15 Oct 2021   •   13:07

În ciuda grigului și ploii zeci de oameni au venit de la prima oră și s-au așezat la coadă pentru a-și rezilia contractele care au devenit extrem de păguboase. 

Firma cu care oamenii au contracte încheiate și care are exclusivitate pentru extinderea rețelei de gaze naturale în oraș, a scumpit prețul pe megawat pe oră, de la 125 de lei la 1200 de lei. Este o creștere substanțială pe care oamenii spun că nu au cum să o plătească. 

Localnicii declară totodată că înțeleg că a fost liberalizată piața gazelor naturale, îmsă scumpirea este mult prea bruscă  în cazul acestul furnizor.

În plus, din vară până acum, prețul gazului a fost deja scumpit de trei ori la același furnizor. 

De această situație s-a sesizat deja și ministrul Energiei care spune că a solicitat o verificare a acestei firme din partea  ANRE și ANPC. 

Totuși, beneficiarii povestesc că la alți furnizori prețul megawattului este de 350-450 lei pe oră, adică mult mai ieftin decât tarifele percepute de această firmă. 

În acest moment, doar aproximativ 40% din populația din Drobeta-Turnu Severin este racordată la rețeaua de gaze naturale. Restul se încălzesc fie în sistem electric, fie în sistem centralizat cu energie termică, unde prețul va fi de 360 lei pe gigacalorie în această iarnă. 

×
Subiecte în articol: mehedinti
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close